Transport Online - Onrust door explosief en dode op woonboot

Onrust door explosief en dode op woonboot

Onrust door explosief en dode op woonboot
13-04-2015 16:58 | Binnenland | auteur De Redactie

WORMER - Een dode, een ontploffing en een explosief op een woonboot hebben maandag de hele dag in Wormer tot onrust geleid. Bewoners van een appartementencomplex dat tegenover de boot ligt, moesten een aantal uren hun huis verlaten. Ook een bedrijf werd uit voorzorg ontruimd. De bewoners werden opgevangen in de plaatselijke brandweerkazerne. Ze mochten in de loop van de maandagmiddag weer naar huis.

Op de boot aan de Veerdijk vond in de nacht van zondag op maandag een ontploffing plaats. Bij de boot werden een dode man en een zwaargewonde vrouw aangetroffen. Wie de man en vrouw zijn, is nog niet bekendgemaakt, maar vermoedelijk gaat het om de bewoners. Bij nader onderzoek werd er door medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) nog een 'geïmproviseerd' explosief ontdekt. Dat werd van boord gehaald om elders op een veilige plek tot ontploffing te worden gebracht. Tijdens het onderzoek naar het explosief lag het scheepsverkeer op de Zaan, waar de boot ligt, stil.

Over de toedracht van de ontploffing tast de politie nog in het duister. Nadat de brandweer maandag het sein veilig had gegeven, is de politie met nader onderzoek begonnen. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions