Transport Online - Leden bij Scania zetten druk op cao-onderhandelingen

Leden bij Scania zetten druk op cao-onderhandelingen

Leden bij Scania zetten druk op cao-onderhandelingen
13-04-2015 13:29 | Algemeen | auteur De Redactie

ZWOLLE - Vandaag, maandag 13 april, vindt de derde onderhandelingsronde plaats voor de cao Metalektro. In deze sector werken zo’n 175.000 mensen. Na de tweede ronde zijn er nog steeds enorme verschillen tussen de voorstellen van de werknemers (FNV) en de Werkgevers (FME).

De FNV uit haar zorgen hierover en de leden bij Scania Zwolle geven vandaag daarom een stil signaal richting de werkgeversorganisatie in de Metaal, de FME, om te laten zien dat het menens is. Tijdens de eerste onderhandelingsronde zijn er bij truckbouwer DAF, eveneens ludieke acties geweest.

FNV Kaderlid Gerrit Knol: "We kunnen de rechten die we in al die jaren hebben opgebouwd niet zomaar uit handen geven! Als het aan de werkgevers ligt, verschralen de ontziemaatregelen voor ouderen, komen de toeslagen onder druk te staan, verliezen we de zeggenschap over onze eigen werktijden, krijgen we meer ‘flex’, en wordt het 3e jaar van de WW niet gerepareerd zoals vermeld in het sociaal akkoord. En dan hebben we het nog niet eens over loonsverhoging!"

"Wij willen niet dat onze cao uitgekleed wordt! Vandaag zullen alle medewerkers van Scania Zwolle uit solidariteit een armband en een button dragen met de tekst: voor een goede cao!  Deze zullen vandaag bij binnenkomst en bij de ploegenwissel uitgedeeld worden. We hopen dat de werkgeversorganisatie FME ons signaal serieus zal nemen."

De leden van de FNV werkzaam bij Scania sluiten verdere acties niet uit.

Foto's

 • Palty - Dronten
  Palty - Dronten
 • Heerkens
  Heerkens
 • Postma
  Postma
 • Marc Eymael
  Veldwezelt Transport

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,895
Diesel1,525

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen