Clicky

 
Transport Online - 75 Duitsers maken ruzie met politie in Renesse - UPDATE

75 Duitsers maken ruzie met politie in Renesse - UPDATE

75 Duitsers maken ruzie met politie in Renesse - UPDATE
12-04-2015 08:32 | Misdaad | auteur Marcel van der Voort

RENESSE - Een groep van 75 Duitsers die in de nacht van zaterdag op zondag in het uitgaansgebied van Renesse op pad waren met een vrijgezellenfeest hebben zich tegen de politie gekeerd. Daarbij raakten twee agenten dusdanig gewond dat ze voor behandeling naar het ziekenhuis moesten. Eén van hen is door een Duitser met een bierpul op zijn hoofd geslagen. Ook vier andere agenten deden aangifte van mishandeling. De Duitsers zijn afkomstig uit Gelsenkirchen en omgeving

Rond 02.40 uur was de groep onderweg vanuit een horecagelegenheid naar de touringcar aan de Hogezoom, waarmee ze vanuit Duitsland naar Renesse waren gekomen. Toen er een vechtpartij ontstond met een andere groep stappers en agenten wilden ingrijpen, keerde de groep zich massaal tegen de politie. Daarbij werd geschopt en geslagen. Portiers moesten bijspringen om de dienders te helpen. Een agent kreeg een bierpul tegen zijn hoofd en een andere agent liep een zware hersenschudding op. Beide zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. Vier andere dienders doen aangifte van mishandeling.

Afgevoerd

Toen de rust enigszins was teruggekeerd is de groep in de bus gezet en onder politiebegeleiding naar het cellencomplex bij de Mijkenbroek in Breda afgevoerd. Uiteindelijk zijn er 13 verdachten, op basis van herkenning door de bij de vechtpartij aanwezige agenten, aangehouden voor openlijke geweldpleging. Een persoon is aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren. De overige Duitsers zijn per touringcar teruggestuurd naar Duitsland.

Onderzoek

De recherche onderzoekt de zaak. Omdat de vechtpartij vermoedelijk gefilmd is door uitgaanspubliek is de politie op zoek naar getuigen die videobeelden hebben. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000. Beelden kunnen via het online meldformulier toegestuurd worden.

Geweld tegen hulpverleners

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er streng tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en andere personen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Verdachten worden gelijk aangehouden.

De politie registreert alle incidenten met agressie en geweld. Zij doet altijd direct aangifte. Het Openbaar Ministerie brengt de dader zo snel mogelijk voor de rechter en eist driemaal zo hoge straffen. Daarbij kan het Openbaar Ministerie snelrecht of supersnelrecht toepassen. Bij snelrecht vindt de rechtszaak tegen de verdachte binnen veertien dagen na het incident plaats, bij supersnelrecht binnen drie dagen.

 

 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats