Clicky


Marokkaanse bus vol jonge sporters verongelukt

Marokkaanse bus vol jonge sporters verongelukt [+video]
10-04-2015 11:59 | Buitenland | auteur De Redactie

RABAT - Een bus vol jonge sporters is vrijdagochtend vroeg in Marokko frontaal op een tankauto gebotst. Het ongeval bij Chbika, in de buurt van de zuidelijke woestijnstad Tan-Tan, kostte 33 mensen het leven, aldus staatspersbureau MAP. Er zouden zeven gewonden zijn gevallen.

De tankwagen veranderde door de botsing in een vuurzee. Zowel de bus als de vrachtwagen ging in vlammen op. De beide chauffeurs overleefden het ongeval niet, schrijft nieuwssite Le360.ma. De bijrijder van de bus is er slecht aan toe.

De bus vervoerde een groep sporters uit de noordelijke stad Bouznika en Laayoune, een stad in de door Marokko geannexeerde Westelijke Sahara, meldt de krant Les Éco. Onder hen zou de gevierde langeafstandsloper Hassan Issengar zijn. Ook enkele ambtenaren van het ministerie van jeugd- en sportzaken waren aan boord, bericht Le360.ma. Ze waren op weg naar een nationaal sporttoernooi voor scholieren.

Mensen slenteren verdwaasd rond het wrak in een desolaat woestijnlandschap. Van de vrachtwagen is haast niets over. (Novum/AP)