Clicky

 
Transport Online - Vier nieuwe IVECO Stralis Hi-Road op LNG voor Peter Appel Transport

Vier nieuwe IVECO Stralis Hi-Road op LNG voor Peter Appel Transport

Vier nieuwe IVECO Stralis Hi-Road op LNG voor Peter Appel Transport
10-04-2015 10:18 | Iveco | auteur De Redactie

MIDDENMEER - Peter Appel Transport heeft vier nieuwe IVECO Stralis Hi-Road trekkers in gebruik genomen. De nieuwe trekkers rijden op de brandstof vloeibaar aardgas (LNG) en werden afgeleverd door IVECO-dealer Schouten. Dit betreffen de eerste vier voertuigen uit een totale order van 14 LNG-trekkers. Peter Appel Transport is niet onbekend met transport op LNG. Het transportbedrijf heeft sinds 2012 reeds 4 LNG-trekkers in gebruik.

Peter Appel Transport vervult als dynamische logistiek dienstverlener alle dagelijkse transportbehoeftes voor haar opdrachtgevers. Peter Appel probeert alle vraagstukken op een zo transparante, innovatieve en duurzame mogelijke wijze op te lossen. Met standplaatsen verspreid over heel Nederland heeft Peter Appel Transport zich gespecialiseerd in distributiewerkzaamheden voor de retail- en foodservice industrie.  

Peter Appel Transport voert verschillende innovatieve initiatieven uit om de CO2-uitstoot als gevolg van de bedrijfsactiviteiten te verlagen. Het zwaar transport met LNG als brandstof is hier één van. Sinds 2012 heeft Peter Appel Transport reeds 4 IVECO LNG-trekkers in het wagenpark. Daarmee is al ruim 1,25 miljoen kilometer naar volle tevredenheid afgelegd. De LNG aangedreven voertuigen van Peter Appel Transport worden dagelijks ingezet voor supermarktdistributie.

De vier nieuwe IVECO Stralis Hi-Road LNG-trekkers zijn uitgevoerd in de subtiele huisstijl van het transportbedrijf. Onder de cabine bevindt zich een FPT Cursor 8 gasmotor met een vermogen van 330pk. Deze is gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak met enkel H-patroon  met hoog-laag en splitter. Deze combinatie van motor en versnellingsbak zorgt voor een laag brandstofverbruik en daarmee een zéér beperkte uitstoot van NOx, CO2 en roetdeeltjes. De Euro-VI emissienorm wordt bereikt zonder toepassing van AdBlue of een roetfilter! Daarnaast is de geluidsproductie laag (PIEK-gecertificeerd), waardoor de truck buiten de venstertijden de binnensteden mag betreden.

Peter Appel Transport heeft sinds 2012 reeds vier IVECO Stralis Euro-V LNG-trekkers in het wagenpark en is benieuwd naar de operationele verschillen met de Euro-VI LNG-trekkers. De eerste reacties van de chauffeurs van Peter Appel Transport op de vernieuwde Stralis LNG Euro-VI zijn lovend. De nieuwe LNG-trekkers zullen op het Rolande LNG-tankstation in Tilburg van brandstof worden voorzien en distributieritten uitvoeren voor DC’s uit de omgeving van Tilburg.

Foto's

 • Wempe Transport
  Wempe Transport
 • Wempe Transport
  Wempe Transport
 • CSE
  CSE
 • CSE
  CSE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden