Clicky

 
Transport Online - Wie kent deze vrachtwagen nog? [deel 28 -2]

Wie kent deze vrachtwagen nog? [deel 28 2]

Wie kent deze vrachtwagen nog? [deel 28 -2]
10-04-2015 09:54 | Transport | auteur Leonard Looijenga

ZWAAGWESTEINDE -  'Wie kent deze vrachtwagen nog?'. Maandelijks behandelen we een vrachtwagen(merk) uit vervlogen tijden. Wat waren de ervaringen van de vrachtwagenchauffeurs van weleer met deze vrachtwagens?

Deze maand staat de Steyr 90-serie centraal. Twee weken geleden vroegen wij u naar uw ervaringen en anekdotes met deze vrachtwagen. Het aantal reacties was deze keer wat mager. Blijkbaar heeft de Steyr geen grote indruk achtergelaten.

Jo Küppers reageerde: "Bij deze zend ik u een foto van de Firma Jo Dohmen uit het Limburgse Herkenbosch. Deze vrachtwagens werden ingezet als charter bij Middelkoop Beverwijk- Roermond."

Willem Kempe schreef: "Ik heb nog bij de firma Middelkoop in Beverwijk gereden op een Steyr. Berggeiten waren het! Ik ben diverse keren bij de fabriek in Oostenrijk geweest om deze trucks te laden. Daarna lossen in Brussel."

Steyr werd in de jaren zeventig geïmporteerd door Hocke in Waalwijk. Zij waren ook de importeur voor België. Later ging het importeurschap naar Lang in Apeldoorn. Onderstaande foto is gescand uit een Steyr folder. De firma van Noort uit Waddinxveen had in de jaren zeventig meerdere Steyr's in haar vloot.

Tenslotte nog een tweetal folders van vierassige Steyr trucks. Steyr was één van de eerste merken met 4 assers in het leveringsprogramma.

Foto's

 • Scania Vabis
  Scania Vabis
 • ITS
  ITS
 • Mourik
  Mourik
 • Mourik Services
  Mourik Services

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,984
Diesel1,608

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions