Clicky


Bedrijventerrein Molenkade Duivendrecht genomineerd als beste herstructureringsproject binnen Metropool regio Amsterdam

Bedrijventerrein Molenkade Duivendrecht genomineerd als beste herstructureringsproject binnen Metropool regio Amsterdam
10-04-2015 09:34 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

DUIVENDRECHT - Het bedrijventerrein Molenkade in Duivendrecht, de vestigingsplaats van de logistiek dienstverlener Deudekom, is genomineerd voor een MRA-Award als beste herstructureringsproject in de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Volgens Jan van Deudekom, directeur van het gelijknamige logistieke bedrijf op het terrein, was het verbeteren van de locatie één van de sleutels die nu bijdraagt in de krachtige herpositionering van zijn bedrijf.

Deudekom koos er twee jaar geleden voor om naast zijn verhuis- en facilitairediensten uit groeien tot een bedrijf waar ook tal van zero-emissie en slimme distributie activiteiten samen komen. De dienstverlener speelt hiermee in op de initiatieven van het Amsterdamse stadsbestuur om meer elektrisch aangedreven en slimmere distributie en minder vrachtwagenkilometers van en naar het centrum te realiseren.

“Als het bedrijventerrein er nu nog net zo bij gelegen had als in 2012 was dat beslist veel minder kansrijk geweest”, aldus Jan van Deudekom. “De uitstraling en inrichting van het bedrijventerrein was toen niet meer in overeenstemming met dat wat je rond de nieuwste ontwikkelingen als elektrisch aangedreven zero-emissie stadsdistributie, logistieke ontkoppelpunten en cityhubs verwacht.”

Van Deudekom is blij met de revitalisering van De Molenkade die hij een groot succes noemt. “De kwaliteit van het groen, de frisse aanblik en de nieuwe bewegwijzering geven een veel betere uitstraling. Ook is het terrein nu minder gevoelig voor criminaliteit. Maar de meeste waarde hecht ik aan de verbetering van de verkeerscirculatie en de verkeersveiligheid. Het terrein is nu niet alleen qua aanblik maar zeker ook qua inrichting weer helemaal bij de tijd. Dat is een absolute voorwaarde voor het grote aantal facilitaire, logistieke, warehousing en zero-emissie diensten die wij en onze partner Cargohopper aan op Amsterdam gerichte ondernemers aanbieden. De Molenkade en daarmee ons bedrijf, ligt namelijk heel strategisch aan de Ring en nét buiten de milieuzone. Dat resulteert in een uitstekende bereikbaarheid voor vrachtwagens vanaf de Ring. Er mogen nu zelfs 25,75 meter lange EcoCombi’s bij ons komen. Dat is voor ons voor de komende jaren van crusiaal belang, want ik zie dat steeds meer ondernemers zoals TransMission met haar Cargohopper zoeken naar een goed bereikbare en veilige basis aan de rand van de milieuzone. Deze bedrijven kunnen wij nu dankzij deze upgrade naast een goede standplaats en zero-emissie distributie ook veel bieden in de richting van bijvoorbeeld nog meer voorraadbeheer en andere Value Added Logistic services.” 

De herinrichting van de Molenkade werd mogelijk gemaakt door een subisidie van de provincie Noord-Holland. Het maakt onderdeel uit van de inspanningen die het Platform Bedrijventerreinen en Kantoren (Plabeka) zich getroost om leegstand, verloedering, verpaupering op tal van bedrijven- en kantoorlocaties in de Metropoolregio Amsterdam tegen te gaan. Dat blijkt tot nu toe zeer succesvol. De winnaar van de MRA-Award wordt bekend gemaakt op 16 april. Naast De Molenkade zijn ook de Waarderpolder in Haarlem en Fokker Logistics Park in de Haarlemmermeer genomineerd.