Clicky


FrieslandCampina sluit kaasverpakkingslocatie Lochem

FrieslandCampina sluit kaasverpakkingslocatie Lochem
09-04-2015 17:54 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

AMERSFOORT - FrieslandCampina Cheese is van plan de kaasverpakkingslocatie Den Hollander Food in Lochem te sluiten en de activiteiten te verplaatsen naar de kaasverpakkingslocaties in Wolvega en Leerdam. Als gevolg hiervan vervallen 139 arbeidsplaatsen, meldt het zuivelbedrijf donderdag.

Door het verlagen van kosten en door beter in te spelen op de behoefte aan nieuwe verpakkingsconcepten wil FrieslandCampina zijn concurrentiepositie op de groeiende Europese markt voor voorgesneden en voorverpakte kaas verbeteren.

De directie van FrieslandCampina Cheese heeft het voornemen de kaasverpakkingslocatie in Lochem in het eerste kwartaal van 2016 te sluiten. Bij Den Hollander Food wordt kaas gesneden en verpakt in plakken, stukken, blokjes en geraspte kaas. De huidige locatie van Den Hollander Food laat het niet toe om in te spelen op toekomstige verpakkingsbehoeften.

Bij FrieslandCampina Cheese in Wolvega en Leerdam wordt 19 miljoen euro geïnvesteerd. Daarbij gaat het om investeringen in nieuwe verpakkingslijnen en het verplaatsen van verpakkingslijnen vanuit Lochem. In de toekomst kunnen de locaties Wolvega en Leerdam meer verschillende verpakkingsvormen voor kaasproducten voor zowel de Europese als internationale markt verpakken. Het aantal arbeidsplaatsen neemt toe met negen.

De medewerkers van Den Hollander Food zijn geïnformeerd over de plannen. De medezeggenschapsorganen zijn om advies gevraagd. De vakbonden zijn eveneens geïnformeerd. Op de betrokken vaste medewerkers is het sociaal plan van FrieslandCampina van toepassing. De onderneming zal zich inspannen de betrokkenen te helpen bij het zoeken naar een passende functie binnen of buiten FrieslandCampina.