Transport Online - Hoek draagt activiteit op Centraal Europa over aan Brutra Logistiek

Hoek draagt activiteit op Centraal Europa over aan Brutra Logistiek

Hoek draagt activiteit op Centraal Europa over aan Brutra Logistiek
02-10-2012 17:34 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur de redactie
UTRECHT - Hoek Transport uit Utrecht en Brutra Logistiek uit Doetinchem hebben een overeenkomst bereikt over de overdracht van alle Centraal Europese activiteiten van Hoek. Door het samenvoegen van de activiteiten ontstaat er een nog betere dienstverlening naar de klanten van beide partijen. Voor het personeel zijn er geen gevolgen.

Hoek Transport was met Interhoek 30 jaar lang marktleider op landen als Tsjechië en Slowakije. Dat het bedrijf deze activiteit nu overdraagt aan Brutra Logistiek, komt in feite door het eigen succes. "Toen wij in die landen begonnen, was er naar West-Europese begrip helemaal niets", lichten de directeuren van Hoek Transport Jacques van der Linden en Henry Zomer hun besluit toe.

"Inmiddels heeft de lokale markt daar, mede door onze aanwezigheid die achterstand behoorlijk ingelopen. Met als gevolg dat lokale vervoerders steeds beter in staat zijn zelf de markt te bedienen."

Volgens beide directeuren is de enige mogelijkheid daarin mee te gaan, te zorgen voor voldoende schaalvoordeel. "Die ontstaat voor Brutra Logistiek door het samenvoegen van de ladingpakketten en de expertise van beide bedrijven. Daarmee wordt de slagkracht van Brutra Logistiek sterk vergroot en is het in staat de dienstverlening naar zowel onze als zijn eigen klanten verder te verbeteren."

Brutra Logistiek was reeds gevestigd in Tsjechië in Jicin. Dat pand wordt gesloten. Brutra Logistiek integreert zijn bedrijfsvoering met die van Interhoek in Lysa nad Labem bij Praag. Interhoek beschikt daar over moderne faciliteiten met bewaakte parkeerplaatsen, warehouses en kantoren. Door de samenvoeging ontstaat voor deze midden Europa vervoerder een prachtig centraal gelegen basis midden in het meest geïndustrialiseerde deel van Tsjechië. Vandaar uit zijn er korte lijnen met landen als Slowakije, Hongarije en Kroatië. De overname heeft geen nadelige gevolgen voor het personeel van beide bedrijven.

Hoek Transport in Utrecht gaat zich nog sterker richten op haar Benelux distributie activiteiten en op het Europese groupage verkeer via de netwerken Astre en Online System Logistik. Ook zal de verdere ontwikkeling van het stadsdistributiesysteem van Hoek, de inmiddels bekende Cargohopper, met kracht ter hand worden genomen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,669
Diesel1,281

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions