Transport Online - Doden bij schietpartij in rechtbank Milaan

Doden bij schietpartij in rechtbank Milaan

Doden bij schietpartij in rechtbank Milaan
09-04-2015 13:18 | Buitenland | auteur De Redactie

MILAAN - Een man die terechtstond voor faillissementsfraude heeft donderdag in de rechtbank van Milaan schoten gelost. Daarbij kwamen zijn advocaat, een medeverdachte en een rechter om het leven. De schutter is aangehouden, zei minister van binnenlandse zaken Angelino Alfano.

Aanklager Edmondo Bruti Liberati zei dat de schutter, Claudio Giardiello, eerst zijn advocaat en een medeverdachte doodschoot en een twee medeverdachte ernstig verwondde. Daarna 'liep hij door het gebouw, naar een verdieping lager', waar hij een kennis neerschoot en de rechter doodde. Welk verband er tussen hen was, is nog onduidelijk.

Justitie zei dat de schutter zeker dertien kogels had afgevuurd en twee extra magazijnen bij zich droeg. Daaruit concludeert zij dat de man in 'koelen bloede' had gehandeld.

Volgens minister Alfano ging de man er op een motor vandoor en werd hij in de buurt van Monza, op 25 kilometer afstand, door de carabinieri aangehouden.

Hoe de schutter een vuurwapen mee naar binnen wist te smokkelen is onduidelijk. Bezoekers van het gebouw moeten metaaldetectoren passeren. Twee advocaten lieten weten dat de metaaldetector bij de ingang voor raadslieden maanden geleden is verwijderd. Medewerkers van de rechtbank zeiden dat de schutter eenvoudig met zijn advocaat mee naar binnen had kunnen gaan, hoewel sommige advocaten tegenwierpen dat zij hun cliënten de hoofdingang laten nemen. Aanklager Bruti Liberati stelde dat Giardiello mogelijk een vervalst identiteitsbewijs had gebruikt om binnen te komen. (Novum/AP)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,621
Diesel1,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions