Transport Online - Jan Slagter furieus over verjonging NPO

Jan Slagter furieus over verjonging NPO

Jan Slagter furieus over verjonging NPO
09-04-2015 09:29 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Omroepbaas Jan Slagter van ouderenomroep MAX is boos op de raad van bestuur van de NPO. De raad wil namelijk NPO 1, 2 en 3 verjongen, omdat het publiek van de tv-zenders sneller vergrijst dan de bevolking van Nederland.

"De ouderen worden ervoor gestraft dat ze naar de publieke omroep kijken"?, zegt Slagter in De Telegraaf. Hij denkt dat hij straks zijn taak niet meer kan uitvoeren, aangezien MAX zich juist richt op de vijftigplussers. Slagter vindt dat uit de plannen van de NPO een enorme minachting spreekt voor de kijkers van de ouderenomroep.

Ook vindt hij het raar dat de pers al is geïnformeerd, aangezien de gesprekken met de raad van bestuur nog lopen. Hij voelt zich dan ook niet serieus genomen. Toch is Slagter niet tegen verjonging. Hij zegt voor verandering en vernieuwing te zijn, maar denkt dat als je jongeren wilt bereiken, je ze op moet zoeken waar ze zijn en dat is volgens hem niet bij NPO 1, 2 of 3.

"We spelen in een stadion zonder publiek. Mijn kinderen kijken ook niet naar de NPO, maar naar YouTube en weet ik wat allemaal"?, aldus Slagter. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions