Transport Online - Taxichauffeur in Utrecht mag niet stinken

Taxichauffeur in Utrecht mag niet stinken

Taxichauffeur in Utrecht mag niet stinken
08-04-2015 13:49 | Algemeen | auteur De Redactie

UTRECHT - Een taxichauffeur die in Utrecht wil rijden moet goed voor zijn persoonlijke hygiëne zorgen. Hij moet schoon zijn en mag niet stinken. Ook zijn kleding moet schoon, heel en geurloos zijn. De chauffeur mag geen t-shirt, poloshirt, gympen of sandalen dragen. Hij heeft bij voorkeur een pantalon en een colbert aan.

Dat staat in de voorschriften die gelden om een taxikeurmerk te krijgen. In Utrecht mogen vanaf 1 mei alleen nog taxi's met een Utrechtse vergunning vervoer aanbieden. Om zo'n vergunning te krijgen moet de chauffeur het taxikeurmerk bezitten. Een speciaal opgerichte stichting gaat met de inzet van mysteryguests controleren of elke chauffeur aan de kwaliteitseisen blijft voldoen.

De Utrechtse taxichauffeur moet een aardig en beleefd gesprekje met zijn klant voeren, als die daar zin in heeft. Hij mag niet privé bellen tijdens de rit en houdt zakelijke gesprekken kort. Hij rookt nooit in zijn auto en zorgt dat de wagen van binnen en van buiten vlekkeloos is, zonder mogelijk aanstootgevende stickers. Volgens de gemeente hebben taxichauffeurs zelf aan het opstellen van de kwaliteitseisen meegewerkt. De raad moet nog met de eisen instemmen.Taxichauffeurs die na 1 mei in Utrecht zonder de landelijke en de plaatselijke vergunning bij een taxistandplaats gaan staan, riskeren een boete. De politie en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) zullen controleren, aldus de gemeente. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions