Clicky


Twee nieuwe Scania G410 trekkers voor Bouw Logistic Services

Twee nieuwe Scania G410 trekkers voor Bouw Logistic Services
08-04-2015 11:25 | SCANIA | auteur De Redactie

NIJKERK - Onlangs zijn er bij Bouw Logistic Services te Nijkerk twee zuinige Scania G410 trekkers in gebruik genomen, compleet met Reparatie- en Onderhoudscontract, Scania Driver Training en daarbij ook coaching van de chauffeurs met behulp van Fleet Management. De Scania 410 pk SCR-only Euro 6 motor heeft inmiddels een ijzersterke reputatie vanwege het zeer lage brandstofverbruik. De beide voertuigen zijn geleverd door de vestiging Scania Nijkerk.

Na een gedegen voorselectie heeft Bouw Logistic Services voor de vervanging van twee trekkers gekozen voor de Scania G410 Streamline en niet voor een model van één van de drie meedingende collega-merken. Bij de selectie is sterk op het totale plaatje van aanschafwaarde/restwaarde/RO per km en verbruik gelet. Na met verschillende merken demo te hebben gereden, kwam de Scania als beste keuze naar voren.

Omdat het brandstof verbruik een serieus aandeel in het totale kostenplaatje heeft, worden de chauffeurs geïnstrueerd en begeleid in hun rijgedrag, zodat de Scania’s aan de verwachtingen zullen blijven voldoen.  De combinatie van Driver Training en coaching zorgt er voor dat een verlaging van het brandstofverbruik ook van blijvende aard is.

Uit de praktijk blijkt dat een chauffeur na verloop van tijd vaak deels terugvalt in de oude rijstijl. Scania Fleet Management geeft een schat aan informatie over de rijstijl en de coach kan met deze data bijsturen op diverse factoren die het brandstofverbruik beïnvloeden. Daarnaast biedt het ook voordelen als minder slijtage van specifieke onderdelen en leidt het meestal ook tot minder schades. De Scania vestiging in Nijkerk heeft de twee trekkers afgeleverd en zal de reparatie en het onderhoud voor zowel de trekkers als de trailers gaan verzorgen. Om te besparen op onder andere slijtage van de remmen en banden van de trailer zijn beide trekkers uitgerust met de Scania Retarder.

Transport en warehousing

Het familiebedrijf Bouw Logistic Services is in 80 jaar gegroeid tot een specialist in transport en warehousing. Vanuit het centraal gelegen Nijkerk verzorgen zij voor hun klanten voortransport, opslag en distributie van grondstoffen en eindproducten. Zij kunnen rekenen op de beste afhandeling van hun goederenstroom - in de breedste zin van het woord.

Bouw Logistic Services heeft oplossingen voor alle logistieke wensen, komt afspraken na en beoogt een structurele samenwerking. Het bedrijf heeft daarvoor het beste equipment ter beschikking, moderne warehouses en betrokken medewerkers.

Benelux in eigen beheer

Bouw verzorgt transporten wereldwijd. Grote en kleine partijen zijn bij hen in vertrouwde handen. Desgewenst werken ze samen met betrouwbare partners. In Nederland, België en Luxemburg doen zij al het wegtransport zelf. Van kleine zendingen tot en met vrachtwagens vol verwerken zij met eigen mensen en materiaal. Dat betekent korte lijnen, snelheid en kwaliteit.

Naast de generieke logistieke dienstverlening werken we ook voor specifieke markten. Een goed voorbeeld is de markt voor wijn en gedistilleerd met heel speciale uitdagingen. Denk maar eens aan de distributie van kwetsbare flessen en de aflevering daarvan in de binnensteden.

Samen sterk

Bouw Logistic Services wil de logistieke partner van klanten zijn. Zij nemen de zorg uit handen en denken mee. Het is hun gewoonte om regelmatig de innovaties in het vak en de ontwikkelingen in de business te bespreken. Zo verhogen ze de efficiency en optimaliseren ze de logistieke keten. Want de sterkste keten wint. Vanuit dat oogpunt heeft Bouw dan ook voor Scania gekozen.