Transport Online - Breewel Transport neemt Berbee Transport over

Breewel Transport neemt Berbee Transport over

Breewel Transport neemt Berbee Transport over
01-10-2012 16:22 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur de redactie
DE MEERN - Het gonsde al even, maar zowel door Breewel Transport als door Goes Transport wordt tegenover Transport Online bevestigd, dat de overname van Berbee Transport door Breewel zo goed als rond is.

Berbee Transport heeft een lange traditie in groupage transport naar Frankrijk. Berbee is een van de oudste transportbedrijven in Nederland met een geschiedenis die terug gaat naar 1854. Het bedrijf breidde uit in Hillegom, waar het groupage transport een grote vlucht nam. Eerst werd het bedrijf overgenomen door het engelse TDG, dat in het begin van de 90-er jaren een groot aantal transportbedrijven kocht in de Etom groep. De integratie van deze bedrijven liep verliep moeizaam en in 2002 werd Berbee verkocht aan Goes Transport in De Meern.

Breewel Transport, met vestigingen in Mijdrecht en Hazeldonk, is gespecialiseerd in geconditioneerd transport op Frankrijk. Breewel is een familiebedrijf, opgericht in 1945, waar nog steeds, door de grote betrokkenheid van directie en personeel, slagvaardig wordt gehandeld. Dit heeft geresulteerd in een leidende positie in de bloemen en planten distributie. Met de overname versterkt Breewel haar positie in geconditioneerd groupage transport op Frankrijk.



Volgens Harold Hamstra van Breewel gaat het om een strategische overname. Het efficiency voordeel zal komen uit combineren van routes. De overname omvat 33 vrachtwagens en de chauffeurs gaan mee over. Breewel heeft besloten om de naam Berbee gewoon te laten bestaan.

Toch wel mooi, respect voor een gevestigde naam met een rijke historie. Het volgende hoofdstuk in de geschiedenis van Berbee Transport!

Auteur: Ad de Koning


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,669
Diesel1,281

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions