Clicky


Vaarwegstremming Meppelerdiep 16 en 17 april

Vaarwegstremming Meppelerdiep 16 en 17 april
07-04-2015 09:22 | Algemeen | auteur De Redactie

MEPPEL - Rijkswaterstaat plaatst van donderdag 16 april tot en met vrijdag 17 april een nieuwe ophaalbrug in de N331 bij de Meppelerdiepsluis in Zwartsluis. Weggebruikers moeten rekening houden met een snelheidsbeperking en enige hinder als gevolg van de aan- en afvoer van kranen. Het scheepvaartverkeer wordt gestremd van donderdag 16 april 00.00 uur tot en met vrijdag 17 april 24.00 uur.

Schepen op de route van noord naar zuid (en vice versa) kunnen omvaren via Blokzijl en de Arembergersluis. De sluis in Blokzijl is enkel toegankelijk voor schepen met een maximale diepgang van 1.60 meter. De Arembergersluis is alleen geschikt voor recreatievaart. Voor schepen met een grotere diepgang is de gehele route noord-zuid (en vice versa) gestremd.

Voordat de brug in gebruik kan worden genomen, moet worden getest of de brug naar behoren werkt. Het testen moet leiden tot minimalisering van de kans op storingen in de systemen, aangezien deze onveilige situaties en vertragingen op kunnen leveren. Na de testfase wordt de brug in gebruik genomen. Als het wegverkeer via de tijdelijke weg over de nieuwe brug rijdt wordt de oude brug gesloopt.

De werkzaamheden zijn nodig om de keersluis om te bouwen tot schutsluis. Met de nieuwe schutsluis kunnen grotere schepen het hele jaar door sneller en veiliger door het Meppelerdiep varen. De nieuwe sluis beschermt de omgeving beter tegen overstromingen.