Transport Online - Hoger beroep V&D en bonden over loonoffer eind mei

Hoger beroep V&D en bonden over loonoffer eind mei

Hoger beroep V&D en bonden over loonoffer eind mei
03-04-2015 19:32 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Het duurt waarschijnlijk nog even voor duidelijk wordt of V&D de salarisverlaging die het wil doorvoeren, er nu wel of niet door krijgt. Het hoger beroep dat de keten heeft aangespannen in zijn juridische strijd met de vakbonden dient op woensdag 27 mei, werd vrijdag bekend.

V&D en bonden praten al een tijdje niet met elkaar. De bonden zeiden vorige maand niet meer met de directie van het warenhuis om de tafel te willen, zolang de zaak nog voor de rechter is. In de ogen van de bonden heeft onderhandelen over het 'loonoffer' geen zin, als V&D tegelijkertijd via de rechter probeert om zijn oorspronkelijke voorstel af te dwingen.

De partijen stonden in februari al tegenover elkaar in de rechtszaal. Toen verbood een rechter in een kort geding het noodlijdende V&D om zomaar te gaan snijden in de lonen van zijn personeel.Op de datum die nu is vastgesteld, mogen de advocaten van beide partijen mondeling hun standpunten nogmaals toelichten bij het gerechtshof in Amsterdam. Daarna gaat er waarschijnlijk nog wat tijd overheen voor het hof uitspraak doet. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,829
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions