Transport Online - 'Copiloot gaf meermalen extra gas voor crash'

'Copiloot gaf meermalen extra gas voor crash'

'Copiloot gaf meermalen extra gas voor crash'
03-04-2015 12:05 | Ongevallen | auteur De Redactie

PARIJS - De copiloot van het in de Franse Alpen neergestorte passagiersvliegtuig van Germanwings heeft de snelheid van het toestel meermalen opgevoerd tijdens de fatale duikvlucht. Dat blijkt uit de vluchtgegevens die zijn opgeslagen in de tweede zwarte doos van de Airbus A320, zegt het Franse onderzoeksbureau voor vliegtuigongelukken BEA.

De tweede zwarte doos werd donderdag op de rampplek gevonden. Onderzoekers zijn inmiddels bezig met het uitlezen van de gegevens, liet het BEA weten. Op het eerste gezicht lijkt de copiloot, die de gezagvoerder had buitengesloten en vervolgens een duikvlucht had ingezet, de snelheid die de automatische piloot aanhield herhaaldelijk handmatig te hebben verhoogd.

Alles wijst erop dat copiloot Andreas Lubitz het vliegtuig doelbewust liet neerstorten. De Franse aanklager benadrukte dat onderzoekers ervan overtuigd zijn dat Lubitz tot op het moment van de crash bij bewustzijn was en dat hij zelfs een snelheidsalarm meerdere keren te lijkt hebben uitgeschakeld. "Het toestel is door middel van een vrijwillige actie tegen de berg aan gestuurd, niet alleen het hoogteverlies maar ook de toename in snelheid", aldus Brice Robin.

De crash kostte alle 150 inzittenden het leven. (Novum/AP)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions