Clicky


FNV Transport & Logistiek en FNV Bouw leden stemmen massaal voor Sociaal Plan Dusseldorp Groep

FNV Transport & Logistiek en FNV Bouw leden stemmen massaal voor Sociaal Plan Dusseldorp Groep
03-04-2015 09:48 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

LICHTENVOORDE - FNV Transport & Logistiek en FNV Bouw leden , evenals de vakbondsleden van HZC en CNV Vakmensen, hebben massaal ingestemd met het Sociaal Plan voor de Dusseldorp Groep.

Bij de reorganisatie van het Afval-, infra-  en sloopbedrijf Dusseldorp Groep met de hoofdvestiging in Lichtenvoorde verliezen ruim 50 van de 650 werknemers hun baan.

FNV Transport & Logistiek bestuurder Henri Janssen: “Onze leden zijn tevreden over dit Sociaal Plan. Omdat de ontslagvergoeding lager uitkwam dan ons mandaat was, hebben we het  onderhandelingsresultaat 'neutraal' aan de leden voorgelegd. Verder zijn alle belangrijke onderwerpen die de vakbonden hebben ingebracht, door de werkgever overgenomen. Uiteindelijk stemden de leden massaal voor."

FNV Bouw bestuurder Bob Hey: "Wel kregen we diverse opmerkingen over het wantrouwen over de uitvoering van het Sociaal Plan en over de reorganisatie. Een aantal medewerkers is bang dat zodra de vakbonden weer weg zijn, de werkgever zelf zal gaan bepalen wie wel en wie niet wordt ontslagen. Dat Dusseldorp het "UWV afspiegelingsbeginsel" dan naast zich neer zal leggen. Wij blijven dat uiteraard nauwlettend volgen, maar we schatten dit risico niet al te hoog in. Het Sociaal Plan is namelijk zo opgesteld, dat iedere werknemer de werkgever aan de afspraken in het Sociaal Plan kan houden."