Transport Online - Transdev Groep boekt weer positief resultaat

Transdev Groep boekt weer positief resultaat

Transdev Groep boekt weer positief resultaat
02-04-2015 17:37 | Algemeen | auteur De Redactie

HILVERSUM - De Transdev Groep, het internationale openbaarvervoerbedrijf en aandeelhouder van Connexxion en Veolia in Nederland, heeft in 2014 positieve resultaten bereikt. Transdev maakte gisteren haar groepsresultaten over 2014 bekend. Na de verbeteringen die in 2013 waren gerealiseerd, ligt de onderneming één jaar voor op het herstructureringsplan.

Transdev exploiteert in 27 landen wereldwijd alle soorten vormen van (openbaar) vervoer. In Nederland met de merken Connexxion en Veolia.

De ambitieuze doelstellingen die Transdev begin 2013 opstelde, zijn in 2014 allemaal bereikt. In twee jaar tijd is: de schuld met €1 miljard teruggebracht tot onder de 900 miljoen euro (eind 2012: € 1,9 miljard) en het negatief netto resultaat omgezet naar een positief netto resultaat: € 24 miljoen vergeleken met € 130 miljoen negatief in 2013.

De stijgende lijn is in 2014 doorgezet; het herstel van Transdev is nu realiteit, zo blijkt uit de cijfers.

Belangrijkste resultaten

Het operationeel bedrijfsresultaat verdubbelde tot € 107 miljoen.

De omzet van de Transdev Groep kwam uit op € 6,6 miljard. Dat is vergelijkbaar met 2013. 2014 was commercieel een succesvol jaar met nieuwe contracten voor interstedelijk vervoer in Frankrijk, lightrail in Dublin, openbaar vervoer in San Diego en Phoenix, en de treindienst Weser-Ems in Duitsland. Ook in Nederland lieten Veolia en Connexxion goede prestaties zien. Het commerciële herstel is tevens zichtbaar in nieuwe contracten die van strategisch belang zijn en die de algehele winstgevendheid zullen verbeteren. Zoals bijvoorbeeld de metro in de regio Parijs en het lightrailcontract in Sydney.

Ambitie voor 2016

Transdev ziet de toekomst positief tegemoet. Volgens het lange termijnplan dat in 2014 is opgesteld, zal de omzet in 2016 verder stijgen. Transdev streeft naar een omzet van ruim € 8 miljard in 2020. Deze stijging moet voortkomen uit de groei van de kernactiviteiten (bus, touringcar en lightrail), maar ook uit de ontwikkeling van nieuwe activiteiten in Frankrijk (langeafstandsvervoer met bussen, trein) en wereldwijd (vervoer op aanvraag).Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,658
Diesel1,319

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions