Transport Online - Duitsland onderzoekt veiligheid in luchtvaart

Duitsland onderzoekt veiligheid in luchtvaart

Duitsland onderzoekt veiligheid in luchtvaart
02-04-2015 13:35 | Algemeen | auteur De Redactie

BERLIJN - De Duitse regering gaat een werkgroep oprichten die veiligheidskwesties in de luchtvaart gaat bestuderen. Aanleiding is de crash van vorige week in de Franse Alpen met het toestel van Germanwings.

De werkgroep moet onder meer gaan kijken naar het mechanisme van de cockpitdeur en medische testen voor piloten. Onderzoekers gaan ervanuit dat copiloot Andreas Lubitz het Germanwings-toestel opzettelijk liet neerstorten. Nadat de gezagvoerder naar het toilet was gegaan deed Lubitz de deur van de cockpit op slot. Uit het onderzoek is verder gebleken dat Lubitz met psychische problemen kampte en dat een arts had vastgesteld dat hij eigenlijk niet mocht vliegen.

Het onderzoek naar de crash gaat ondertussen door. Tussen de wrakstukken van het vliegtuig is een aantal mobiele telefoons van de slachtoffers gevonden, maar de onderzoekers hebben nog geen informatie uit de toestellen kunnen halen. Franse en Duitse media zeiden woensdag beelden van de laatste minuten van de slachtoffers in handen te hebben, afkomstig van een mobieltje. Dit werd echter tegengesproken door de Duitse autoriteiten. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,741
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions