Transport Online - Vortex schaft honderd MAN's aan [+foto's]

Vortex schaft honderd MAN's aan

Vortex schaft honderd MAN's aan [+foto's]
02-04-2015 10:48 | M.A.N. | auteur Hans Kruizinga

LEUSDEN - Vortex Logistics uit Nijmegen is zeer tevreden over de recent geleverde MAN-trekkers van het type TGX 18.440 BLS met XLX-cabine. De trucks worden ingezet in heel West-Europa. De directie van Vortex heeft het volste vertrouwen dat met deze trucks een aanzienlijke kostenbesparing wordt gerealiseerd ten opzichte van de vorige generatie.

"Omdat we veel naar Duitsland en de Alpenlanden rijden, is het voor ons belangrijk om naar schonere Euro 6-voertuigen over te schakelen", legt Roel Kasbergen, directeur van Vortex uit. "In die landen geldt een korting voor vervoerders die met milieuvriendelijke trucks rijden op de wegentol."

Lager brandstofverbruik

Bij Vortex werd er een praktijkproef georganiseerd om uit te vinden wat de nieuwe Euro 6-techniek brengt in de praktijk. "Daarbij moest MAN de strijd aangaan met nog andere merken. Uiteindelijk viel de keuze op alle niveau's, dus zowel van chauffeurs als van de directie, op MAN."

Kasbergen legt uit dat het brandstofverbruik van de MAN met de D26-motor (440 pk) naar de 1 op 4 toe gaat. "Dat is wat MAN ons in het vooruitzicht stelde. We hebben inmiddels geconstateerd dat dit voor ons een haalbare kaart is."

Oordeel van chauffeurs

Maar dat was niet het enige argument: "MAN's hebben we vanuit eerdere ervaringen met het merk als heel degelijk ervaren. Buiten de services om, hoeft deze truck niet of nauwelijks naar de werkplaats. Verder bevalt ons en onze chauffeurs de bouwkwaliteit van het interieur en de voorzieningen die MAN hierbij inbouwt."

MAN Telematics

Bij de vaststelling van het brandstofverbruik en bij het monitoren van de vloot, maakt Vortex actief gebruik van MAN Telematics. Volgens Kasbergen een onmisbaar instrument: "Met MAN Telematics kunnen we precies zien hoe de chauffeur met zijn MAN omgaat. In de regel is dat uitstekend, maar soms blijkt dat het toch nog een streepje beter kan. Met dit systeem is dat allemaal helder en eenvoudig uit te leggen."

Duurzaamheid

Vortex Logistics is een veelzijdige logistieke dienstverlener die in de loop van dit jaar verwacht zijn wagenpark nog verder te verduurzamen door middel van uitbreiding en vervanging van het huidige wagenpark. "Dan voldoet ons hele wagenpark aan de Euro 6-norm en daarmee hebben wij een van de schoonste wagenparken in Europa", zegt Kasbergen.

Foto's

 • Vydraulics
  Vydraulics
 • Van Helden
  Van Helden
 • Van Helden
  Van Helden
 • J.Roeland
  BABINSKI

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,817
Diesel1,494

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions