DCB Energy en GDF SUEZ realiseren samen tien LNG tankstations

DCB Energy en GDF SUEZ realiseren samen tien LNG tankstations
02-04-2015 09:14 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

DELFT - Het gaat om LNG tankstations op bestaande of op nieuwe tankstation locaties. Het eerste station wordt in het najaar van 2015 geopend in Delft (Harnaschpolder). Eind dit jaar zullen nog twee locaties geopend worden in Roosendaal en Venlo. Met de nieuwe LNG tankstations nemen DCB Energy en GDF SUEZ LNG Solutions een leidende positie in de LNG markt voor de transportsector in Nederland.

Bundeling van krachten

Met de formule TruckEasy biedt DCB Energy tanklocaties die zijn ingericht voor grootverbruikers en langs de belangrijkste transportroutes in de Benelux liggen. GDF SUEZ opende eind 2013 haar eerste LNG tankstation in Duiven en werkt aan een verdere uitrol van LNG tankstations in Europa, onder andere middels het Blue Corridors project. Met de bundeling van krachten van beide organisaties wordt het uitgebreide netwerk van tankstations voor transportbedrijven van DCB Energy gekoppeld aan de sterke LNG positie en technische knowhow van GDF SUEZ. Voor de eerste drie stations levert LIQAL, in nauwe samenwerking met Cofely, de LNG installatie.

LNG: schone, stille en voordelige brandstof LNG is een schone, stille en veilige brandstof en daarom zeer geschikt voor de transportsector, die te maken krijgt met steeds strengere milieueisen. Het gebruik van een LNG-vrachtwagen zorgt voor onder andere 95% minder fijnstof dan een dieselvrachtwagen en een verminderde uitstoot van zwavel en stikstof. Naast milieuwinst levert de brandstof ook financieel voordeel op in vergelijking met diesel. De transportsector kan met de overstap op LNG een flinke bijdrage leveren aan de verbetering van de luchtkwaliteit.

Leidende positie LNG markt Freddy Berkel van DCB Energy: "Wij zijn al jaren bezig met de omslag naar duurzame mobiliteit, omdat onze klanten één loket willen voor haar brandstofbehoeften. We gaan daarmee verder dan het verduurzamen van de reguliere brandstoffen; we leveren nieuwe alternatieve brandstoffen, maar allen met een doel: een schoner milieu én voor een eerlijke prijs. Met de introductie van LNG bij onze TruckEasy locaties lopen we voorop in de uitbreiding van multi-fuel tankstations op de belangrijkste knooppunten voor transport en logistiek Nederland."

Landelijk dekkend netwerk

Jon van Oostrom, directeur van GDF SUEZ LNG Solutions: "GDF SUEZ ziet LNG als dé alternatieve brandstof van de toekomst. GDF SUEZ is een van de grootste LNG spelers in de wereld en beschikt over eigen LNG in de haven terminal. Dit betekent dat we te allen tijde LNG kunnen leveren tegen optimale condities. De samenwerking met DCB Energy voor de ontwikkeling van tien LNG tankstations is voor ons een logische en belangrijke stap op weg naar een landelijk dekkend netwerk van LNG tankstations. Met het bundelen van krachten nemen wij samen een leidende positie op de LNG markt in Nederland."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden