Transport Online - Failliet Kazemier Transport doorgestart door Kooiker Groep

Failliet Kazemier Transport doorgestart door Kooiker Groep

Failliet Kazemier Transport doorgestart door Kooiker Groep
GROU – De Kooiker Groep in Grou heeft dinsdag 25 september het failliete Kazemier Transport doorgestart. Dat is aan Transport Online bevestigd door curator mr. Gerard Breuker.

"De exploitatie is met ingang van vandaag overgedragen aan de Kooiker Groep", verduidelijkt hij. En vervolgt: "Het bedrijf heeft zich verplicht om tweederde van het personeel van Kazemier Transport over te nemen. Ik verwacht tussen de 18 en 20 medewerkers. Er waren 27 personeelsleden", praat de curator verder.

"Het is de vraag of er doorgewerkt wordt op de bedrijfslocatie aan Friesestraat 20 in Aduard. De Kooiker Groep is in gesprek met de verhuurder." Eerder sprak mr. Breuker de verwachting uit dat de bedrijfslocatie in tact zou blijven, omdat veel klanten in de buurt zitten.

Of de gewezen directeur Folkert Postma van Kazemier Transport ook mee gaat werken in het doorgestarte transportbedrijf kan de curator niet bevestigen. "Ik weet niet of hij dat gaat doen. De komende weken zal duidelijk worden met wie en hoe er doorgewerkt wordt", stelt hij.

De bedrijfsactiviteiten zijn overigens nog bezig. Mr. Breuker heeft afgelopen zaterdag het personeel ontslag aangezegd. "De mensen hebben een dubbel gevoel. Ze zijn blij met een doorstart, maar beseffen dat niet iedereen meegaat."

Grootste opdrachtgever haakte af
"Ik heb overigens de indruk dat de meeste opdrachtgevers blijven. De belangrijkste opdrachtgever kreeg er trouwens voor het faillissement lucht van dat er problemen waren en haakte af. Dat betekende dat de transportondernemer de handdoek in de ring moest gooien en faillissement ging aanvragen."

Voor dat faillissement was de Kooiker Groep al in beeld om het roer over te gaan nemen. Door het vertrek van die belangrijke klant ging dat dus niet door.

De onderneming is gespecialiseerd in vervoer van kostbare artikelen, zoals geneesmiddelen. Kazemier is in 1921 begonnen met transport in de regio. De eerste jaren worden de goederen nog vervoerd met paard en wagen, maar later kwamen er uiteraard steeds modernere vrachtwagens.

Tegenwoordig is Kazemier Transport een modern en professioneel transportbedrijf dat security vervoer doet. Door de toename van bedreigingen worden ook de eisen aan deze vorm van transport strenger.

De Kooiker Groep bestaat uit Althuisius Logistics, Althuisius Opslag, Kuypers Neer, Autobedrijf Kooiker, LscK, Kooiker Uitzendburo, Topmast en sinds vandaag Kazemier Transport.

Auteur: Marcel van der Voort

Lees ook:
» Kazemier Transport Aduard failliet: doorstartkandidaten melden zich
» Kazemier Transport Aduard onderhandelt met Kooiker Groep over overname
» Kazemier Transport in Aduard overgenomenNIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,276

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions