Clicky

 
Transport Online - Miljoenenschade door storm

Miljoenenschade door storm

Miljoenenschade door storm
31-03-2015 20:20 | Binnenland | auteur De Redactie

RIJSWIJK - De lentestorm heeft dinsdag voor forse problemen gezorgd. In Ede werden twee mensen gevonden onder een deels ingestort bedrijfspand. Een van hen is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De ander ligt er nog. De schade door de storm aan onder meer woningen en auto's loopt in de miljoenen euro's, verwacht het Verbond van Verzekeraars.

Er ontstond een ochtendspits die dik twee keer langer was dan normaal. Op Schiphol moesten ongeveer negentig vluchten worden geannuleerd.

De hele dag gold code oranje voor extreem weer in Groningen, Friesland, het noordelijke deel van Drenthe en alle Waddeneilanden. Daar kwamen windstoten voor met snelheden van van 100 tot 120 kilometer per uur. Code oranje werd aan het begin van de avond opgeheven.In het hele land had het verkeer last van de harde wind. Zeker vijftien vrachtwagens kantelden door de zware windstoten. Onder andere de A6 en A50 werden daarom verschillende keren afgesloten. Chauffeurs van lege en licht beladen vrachtwagens werden door Rijkswaterstaat afgeraden de weg op te gaan.

Aan het begin van de middag kreeg ook het treinverkeer veel last van de storm. Op verschillende plekken lagen takken en bomen op het spoor. Daardoor reden er enige tijd geen treinen rond Zutphen, tussen Zwolle en Heino en tussen Landgraaf en Aken. Op andere trajecten reden minder treinen.

Op Schiphol werden niet alleen tientallen vluchten geannuleerd, maar werden vluchten tot anderhalf uur vertraagd. Binnenkomend vluchtverkeer had ook veel last van de harde wind.

Rijkswaterstaat sloot voor enkele uren de Hollandsche IJsselkering bij Krimpen aan den IJssel en de Haringvlietsluizen tussen Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee. In Groningen werden dinsdagavond al dijkdoorgangen gesloten om ervoor te zorgen dat Delfzijl en de directe omgeving geen nat pak kregen.

Rond 18.00 uur was de storm over zijn hoogtepunt heen, al was het gevaar nog niet geweken. Voor het hele land gold nog waarschuwingscode geel omdat dinsdagavond nog zware windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur kunnen voorkomen. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions