Clicky


DAF XF met gestuurde naloopas voor Jan van den Berg

DAF XF met gestuurde naloopas voor Jan van den Berg
31-03-2015 12:35 | DAF | auteur De Redactie

DELFT - Onlangs heeft Jan van den Berg Transport uit Delft de sleutels van de nieuwe DAF XF met FTN configuratie in ontvangst genomen. Volgens BLOM-DSW is dit de eerste DAF met FTN configuratie in Nederland.

De DAF XF met FTN configuratie beschikt over een gestuurde naloopas. De FTN trekker is speciaal gebouwd voor toepassingen waarbij maximale wendbaarheid moet worden gecombineerd met een hoog nuttig laadvermogen. Dit is ook zo het geval bij Jan van den Berg Transport.

Doordat er een zware HIAB laadkraan achter de cabine is opgebouwd en de trekker veelal kort moet kunnen manoeuvreren is de FTN configuratie de meest optimale keuze gebleken. Naast een korte draaicirkel is de aslastverdeling van de combinatie optimaal. Er is tevens een schuifschotel gemonteerd om er voor te zorgen dat de trekker kan worden ingezet met alle soorten opleggers.

Om de DAF trekker te voorzien van voldoende vermogen, maar toch een gunstig brandstofverbruik te behouden, is er gekozen voor de PACCAR MX-13 motor met 410 pk. De motor is gekoppeld aan een AS-Tronic 12 versnellingsbak met Fast Shift, EcoRoll en Hill Start Aid.

De ruime Space Cab cabine is voorzien van een aantal opties om het leven aan boord nog comfortabeler te maken voor de chauffeurs. Zo is de truck uitgerust met een luchtgeveerde stoel met stoelverwarming, extra gordijnen, koellade en lucht-lucht standverwarming.

Jan van den Berg Transport

Het bedrijf Jan van den Berg Transport uit Delft heeft een historie van ruim 100 jaar en beschikt over circa 50 vrachtwagens, waarvan het merendeel van het merk DAF. Er zijn 50 chauffeurs in dienst, van wie een groot aantal al lange tijd, aangevuld met drie man op kantoor die actief zijn met orderinvoer, planning en controle van de orders.