Clicky


LIVE: Vrachtwagens hebben het moeilijk tijdens 'lentestorm'

LIVE: Vrachtwagens hebben het moeilijk tijdens 'lentestorm' [+foto's]
31-03-2015 16:33 | Ongevallen | auteur De Redactie

ZWAAGWESTEINDE - Vrachtwagens hebben het duidelijk moeilijk op de Nederlandse wegen tijdens de Lentestorm van 31 maart 2015.

Op verschillende plekken in Nederland zijn al vrachtwagens omgewaaid en/of gekanteld. Ook daken van vrachtwagens hebben het zwaar te verduren.

16:40 uur - Een uur geleden ging het wederom mis op de A6. De aanhanger van een vrachtwagen is omgewaaid. De weg is dicht tussen Emmeloord en Oosterzee.

16:32 uur - Op de Waardweg tussen Grijpskerk en Zoutkamp is een vrachtwagen van de weg gewaaid.

De chauffeur uit Tsjechië verloor zijn aanhanger in een flauwe bocht nadat de wind er vat op kreeg. De trailer geladen met isolatiemateriaal crashte tegen een tweetal bomen en werd totaal verwoest. Een deel van de lading kwam in de sloot terecht.

14:15 uur - Op de snelweg A50 bij Sint-Oedenrode werd dinsdagmiddag rond 14.15 uur een vrachtwagen van de weg geblazen. Wonderbaarlijk raakte hierbij geen andere voertuigen betrokken. Een ambulance kwam ter plaatse maar de chauffeur bleef ongedeerd.

Een bergingsbedrijf is met groot materiaal aanwezig om het gevaarte te bergen. Het overige verkeer liep door het ongeval een aanzienlijke vertraging op.

14:00 uur - Ook op de A17 bij Moerdijk ging het mis.

14:03 uur - Zojuist is op de A29 ter hoogte van het Hellegatsplein een vrachtwagenaanhanger omgewaaid, meldt onze columnist en tevens vrachtwagenchauffeur, Marcel Heinsbroek.

13:28 uur - De A50 is afgesloten nadat een vrachtwagen is geschaard en gedeeltelijk op de vangrail staat.

13:23 uur - Ook op de N323 raken vrachtwagenchauffeurs in de problemen. Op de Prins Willem Alexanderbrug, ter hoogte van Echteld, waaide een aanhanger van een vrachtwagen om tegen de vangrail.

11:58 - Op de A50 Zwolle richting Apeldoorn bij de afrit Vaassen ging het rond 12:00 uur ook mis twittert vrachtwagenchauffeur 'kilometervreter'.

11:43 uur - Op de Gooiseweg in Zeewolde is eveneens een vrachtwagen in de problemen geraakt. De continu harde wind blies de aanhanger van de combinatie omver. De weg is door Rijkswaterstaat veiliggesteld. Het verkeer wordt over één baan geleid. De vrachtwagen zal geborgen worden.

11:28 uur - Op de A7 Hoorn richting Purmerend is een vrachtwagenaanhanger gekanteld.

11:24 uur - Op de A27 ter hoogte van Meerkerk waaide bijna een vrachtwagenaanhanger omver. Door snel handelen van de politie kon erger voorkomen worden.

11:03 uur - Op de A27 Almere richting Uitrecht is op de Stichtsebrug een vrachtwagen gekanteld. De weg is afgesloten tussen Almere-Stad en Huizen.

11:08 uur - Ook op de N471 richting Berkel is ter hoogte van het Schieplein een vrachtwagen van de weg geraakt.

11:08 uur - Op de N34 waaide een vrachtwagenaanhanger om. De weg is tussen Hardenberg en Gramsbergen afgesloten.

De VID waarschuwt dat de storm voorlopig nog aanhoudt en in de loop van de ochtend in het Noorden zelfs intensiveert.

Dit bericht wordt continu geupdate!