Transport Online - 'Luchthavenbesluit Lelystad Airport ondersteunt groei mainport Schiphol'

'Luchthavenbesluit Lelystad Airport ondersteunt groei mainport Schiphol'

'Luchthavenbesluit Lelystad Airport ondersteunt groei mainport Schiphol'
31-03-2015 10:10 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

SCHIPHOL - Lelystad Airport mag groeien tot een luchthaven met maximaal 45.000 vliegbewegingen per jaar. Dit besluit van staatssecretaris Mansveld is vandaag in het Staatsblad gepubliceerd. Het transferverkeer - van groot belang voor de mainport - krijgt zo op Schiphol meer ruimte.

"Het luchthavenbesluit voor Lelystad Airport is een belangrijke stap voor de groei van mainport Schiphol. Door deze ontwikkeling kan Schiphol een concurrerende internationale mainport in een concurrerende regio blijven", aldus Jos Nijhuis, CEO van Schiphol Group.

Door financiële prikkels, adequate faciliteiten en bijbehorende lage havengelden verwacht Nijhuis, dat Lelystad Airport een aantrekkelijk alternatief is voor vakantievluchten van luchtvaartmaatschappijen.

Opening in 2018 noodzakelijk

De economische ontwikkeling van de mainport Schiphol is van vitaal belang voor Nederland. Lelystad Airport moet in 2018 operationeel zijn om de (selectieve) groei van Schiphol mee op te vangen. Schiphol kan haar functie als mainport van Nederland verder versterken door specialisatie van de luchthaven op hub- en mainportgebonden verkeer.

De regionale luchthavens bieden een alternatief aan het niet noodzakelijkerwijs aan de mainport gebonden verkeer. Zo kan Schiphol een concurrerende mainportluchthaven zijn en vooral blijven.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions