Clicky

 
Transport Online - Arrestatie vanwege faillissementsfraude Beyer Logistics Duiven

Arrestatie vanwege faillissementsfraude Beyer Logistics Duiven

Arrestatie vanwege faillissementsfraude Beyer Logistics Duiven
22-08-2012 18:33 | Criminaliteit | auteur Marcel van der Voort
DUIVEN - De FIOD heeft woensdag in een strafrechtelijk onderzoek een 53-jarige man uit de gemeente Rheden aangehouden op verdenking van faillissementsfraude. Er zijn twee woningen in de gemeente Zevenaar en Rheden doorzocht en twee bedrijfspanden in Duiven. Er is beslag gelegd op onroerend goed en auto's. "De conclusie dat ook het failliete Beyer Logistics hierbij een rol speelt is juist", zegt vervangend curator mr. J. van Barneveld uit Arnhem woensdagavond tegen de nieuwsredactie van Transport Online.

Een tweede verdachte, een 50-jarige man uit de gemeente Zevenaar, was bestuurder van een in Duiven gevestigd transportbedrijf. Vermoed wordt dat hij in het zicht van het faillissement van dit bedrijf gelden heeft onttrokken aan de boedel van het bedrijf.

Daarnaast wordt vermoed dat hij, zonder dat de curator daarvan op de hoogte was, 14 vrachtwagentrailers en het klantenbestand tegen betaling heeft overgedragen aan een bevriende transporteur. Dit is de 53-jarige man die vandaag is aangehouden. De faillissementsboedel zou hierdoor in totaal voor 1,2 miljoen euro zijn benadeeld. In de regio zijn de afgelopen periode vaker transportbedrijven gesneuveld die een nare nasmaak achter lieten.

Het onderzoek onder leiding van het Functioneel parket startte na aangifte door de curator. Er is beslag gelegd om zoveel mogelijk onrechtmatig verkregen voordeel te kunnen afpakken van verdachten. Handelsverkeer berust op vertrouwen. Faillissementsfraude ondermijnt het vertrouwen in het handelsverkeer, daarom treedt de overheid hiertegen op.


Mr. Van Barneveld: "Ik weet dat de FIOD bezig is. Bij ons op kantoor is administratie van Beyer Logistics in beslag genomen. Wij hebben eerder aangifte gedaan van faillissementsfraude bij Beyer Logistics."

Het bedrijf was actief vanaf de Segment 3 te Duiven.

Wij juichen de actie toe
De FIOD heeft sinds februari een landelijk meldpunt faillissementsfraude. Curatoren kunnen hier meldingen doen van een vermoeden van faillissementsfraude. Zaken van veelplegers en zaken met een groot maatschappelijke belang worden met voorrang opgepakt. Is er een vermoeden van zelfverrijking, dan legt de FIOD beslag op het vermogen en brengt dat terug in de boedel.

Edwin Atema van FNV Bondgenoten / Stichting VNB: "Wij juichen deze actie van de FIOD toe. Het valt mij op dat de overheid beter optreedt tegen deze gevallen."

Auteur: Marcel van der Voort

Lees ook:
» Poolse chauffeurs bereiken oplossing met Beyer [+foto&audio]
» Protest kwaaie chauffeurs voor huis directeur failliet Beyer Logistiek
» Poolse chauffeurs failliet Beyer Logistiek afgescheept met 270 euro
» Beyer Logistiek Duiven is failliet: 38 ontslagen
» Redt uitstel van betaling Beyer Logistiek Duiven van de ondergang?
» Beyer Logistiek ontvangt uitstel van betaling

Bijlage:

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions