Clicky


Elf fraudegevallen tachograaf tijdens controle in België

Elf fraudegevallen tachograaf tijdens controle in België
28-03-2015 13:27 | Overtredingen | auteur De Redactie

BRUSSEL - Donderdag 26 maart heeft de Belgische politie controles uitgevoerd op de Brusselse Ring en de E19. In totaal werden 42 vrachtwagens gecontroleerd. Elf ervan hadden gefraudeerd met de tachograaf.

De strijd tegen ongevallen met zwaar vervoer vormt een van de prioriteiten van de Belgische politie. Frauderen met de tachograaf heeft een belangrijke invloed op de verkeersveiligheid, op de sociale situatie van de bestuurder en op de concurrentie tussen de verschillende transportfirma’s. Met deze actie wil de politie de fraudeurs hard aan pakken en een positief signaal geven aan de firma’s en de bestuurders die wel proberen om de wetgeving na te leven.

De volgende overtredingen werden vastgesteld: plaatsing van een magneet (3x), rijden zonder bestuurderskaart (1x), rijden met de bestuurderskaart van iemand anders (7x).

Daarnaast werden ook de volgende inbreuken vastgesteld: rijden zonder vervoersvergunning (6x), negeren van het inhaalverbod voor vrachtwagens bij neerslag, overtreding van de wetgeving op uitzonderlijk vervoer (2x) en bellen tijdens het rijden (1x).

Er is voor een totaal bedrag van 46.720 euro aan boetes geïnd.