Clicky

 
Transport Online - CNV Vakmensen overweegt faillissementsaanvraag transportdeel Post Harderwijk

CNV Vakmensen overweegt faillissementsaanvraag transportdeel Post Harderwijk

CNV Vakmensen overweegt faillissementsaanvraag transportdeel Post Harderwijk
22-08-2012 06:50 | Transport | auteur Marcel van der Voort
HARDERWIJK – "Ik ga contact opnemen met onze bondsadvocaat en bespreken of er voor het transportgedeelte van Post Harderwijk faillissement aangevraagd kan worden", meldt bestuurder Tjitze van Rijssel aan Transport Online. Hij heeft dinsdagavond overlegd met een groep werknemers, veelal chauffeurs van genoemde onderneming.

Het rommelt al zeker een week bij het transportdeel van Post Harderwijk, aan de Harderwijkerweg 266. Maar nog steeds hebben de directieleden Johan en Jan Post en manager Johan van Dalfsen niet aan CNV Vakmensen duidelijk gemaakt waar de problemen vandaan komen. Wel is aan de chauffeurs vorige week verteld dat er problemen zijn.

Van Rijssel: "Daarom hebben wij dinsdagavond in De Pineta in Nunspeet een bijeenkomst gehouden. Er waren 40 vakbondsleden, gelukkig konden wij uitwijken naar een grotere zaal."

Bank
"Vanaf afgelopen vrijdag probeer ik al contact te krijgen met Post Harderwijk. Ik kreeg weinig informatie en dinsdag tijdens de bijeenkomst in Nunspeet gaf een chauffeur mij het visitekaartje van de bedrijfsadviseur."


"Gelijk heb ik hem gebeld en kreeg te horen dat er inderdaad problemen zijn bij het transportdeel. De andere BV’s zouden die niet hebben. Wel dreigt de bank het krediet te stoppen en dat gaan andere onderdelen wellicht ook merken", verduidelijkt Van Rijssel.

"Ondertussen zijn er gesprekken met de leveranciers met als doel uit de problemen te komen."

Zes weken geen loon
"Ik heb donderdag wederom contact met de bedrijfsadviseur. Dan moet duidelijk zijn of de bank nog vertrouwen houdt in het bedrijf. Onze leden zijn boos omdat ze te weinig informatie vanuit het bedrijf krijgen. Ze moeten wel werken, maar krijgen geen loonbetaling. Ze zitten al zes weken zonder geld en hebben de overuren van de vier weken ervoor evenmin op hun bankrekening bijgeschreven gekregen."

60 chauffeurs
Daarom lijkt faillissementsaanvraag dichtbij. Van Rijssel: "Mijn ervaring is dat als een onderdeel failliet gaat, de rest vaak in de periode erna ook omvalt."

Bij het transportonderdeel werken zo’n 60 chauffeurs. In de gehele onderneming gaat het om ongeveer 315 werknemers. Eerder heeft ook bestuurder Marco Bouma van FNV Bondgenoten zijn bezorgdheid getoond. Ook voor hem is het moeilijk om informatie van de directie en het management te krijgen.

"Mij is duidelijk dat het niet goed gaat bij het transportdeel van Post Harderwijk", reageerde hij. Het bedrijf is bouw gerelateerd. De andere bedrijfsonderdelen van Post Harderwijk zijn Post Engineering, Post Rental Trading, Post Beton en Post Zout.

Tot nu toe is het de redactie van Transport Online niet gelukt om commentaar op beschreven kwestie te kijgen van de directie van Post Harderwijk.

Auteur: Marcel van der Voort

Lees ook:
» Post Harderwijk Transport in de problemen: faillissement nabij?

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats