Transport Online - 'Copiloot hield ziekte verborgen voor werkgever'

'Copiloot hield ziekte verborgen voor werkgever'

'Copiloot hield ziekte verborgen voor werkgever'
27-03-2015 14:19 | Ongevallen | auteur De Redactie

BERLIJN - De Duitse copiloot die eerder deze week een vliegtuig van Germanwings liet neerstorten lijkt een ziekte voor zijn werkgevers verborgen te hebben gehouden. Dat hebben Duitse aanklagers vrijdag gezegd. Andreas Lubitz zou op de dag van de crash van de dokter niet naar zijn werk hebben hoeven gaan.

Justitie in Düsseldorf heeft in twee woningen van Lubitz, zijn appartement in Düsseldorf en zijn ouderlijk huis in Montabaur, bij Frankfurt, medische documenten in beslag genomen die wijzen op 'een bestaande ziekte en gepaste medische behandeling'. Verscheurde ziektebriefjes van de dag van de crash 'ondersteunen het huidige voorlopige oordeel dat de overledene zijn ziekte verborgen hield voor zijn werkgever en collega's'. Om welke aandoening het gaat, is niet bekendgemaakt.

Volgens een bron bij het federale luchtvaartbureau bevat het dossier van Lubitz een notitie dat hij 'specifiek en regelmatig medisch onderzoek' nodig had. Dat kan wijzen op een fysieke of psychische aandoening, maar in de notitie stond niet vermeld om welke van de twee het ging.

Het universitair ziekenhuis van Düsseldorf liet weten dat Lubitz daar de afgelopen twee maanden patiënt was. Op 10 maart kwam hij voor het laatst langs, voor een 'diagnostische evaluatie'. Details over zijn medische toestand werden niet verschaft, maar het ziekenhuis ontkende berichten in de Duitse media dat de 27-jarige copiloot werd behandeld voor een depressie. Het medisch dossier van Lubitz is overgedragen aan justitie.

In de woning werden geen zelfmoordbriefje of aanwijzingen voor een politiek of religieus motief aangetroffen. (Novum/AP)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions