Clicky


Chaos op Utrecht Centraal door stroomstoring

Chaos op Utrecht Centraal door stroomstoring [+foto's]
27-03-2015 14:04 | Algemeen | auteur De Redactie

UTRECHT - De grote stroomstoring die vrijdagochtend hele delen van Noord-Holland en Flevoland platlegde, zorgt ook op station Utrecht Centraal voor chaos. Veel reizigers zijn gestrand op het grootste treinenknooppunt van het land.

Vanuit het oosten en zuiden van het land komen treinreizigers aan op Utrecht Centraal maar doordat een groot deel van het treinverkeer in Noord-Holland niet kan rijden, zitten veel forensen vast in de Domstad. Honderden mensen staren ontredderd naar de informatieborden, die niet veel meer melden dan dat er ten noorden van Leiden, Utrecht en Hilversum en in een ruime straal rond Amsterdam Centraal geen treinverkeer mogelijk is.

Veel reizigers proberen er na de eerste stress maar het beste van te maken. Mensen installeren zich met een hapje en een drankje in een van de vele horeca-zaken op het station. De NS biedt gratis koffie aan, waar gezien de rijen bij de kiosken dankbaar gebruik van wordt gemaakt. Ook de ondernemers in de stationshal spelen in op de situatie. 'Hapje + drankje voor bij het wachten. Zak paaseitjes + frisdrank voor 2,49', melden in de haast opgehangen briefjes bij de Etos.

Bij de piano die in de centrale hal staat, verzamelen gestrande reizigers zich om samen muziek te maken en te beluisteren. "Ik ben hier nu toch aan het wachten", vertelt de jongen die achter de piano samen met een gestrande medereiziger met een gitaar de boel een beetje probeert op te vrolijken. "Zo maken we het wachten wat dragelijker."

Dat er ook geen treinen naar Schiphol rijden, brengt veel mensen in paniek. "Reizigers voor vluchten vanaf Schiphol worden verzocht zich te melden bij de informatiebalie van NS International in de centrale hal", meldt de omroeper met enige regelmaat. Bij het loket staan lange rijen reizigers met koffers. Een dame onderweg naar Barcelona: "Ik kom niet op tijd op Schiphol. Maar ook veel vluchten zijn uitgevallen, dus ik moet nog maar zien of ik daar überhaupt nog kan komen vandaag." (Novum)