Clicky


Cargill wint vijfde Port Community Award

Cargill wint vijfde Port Community Award
27-03-2015 09:46 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Cargill heeft de vijfde Port Community Award gewonnen. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb reikte de prijs uit. Volgens een vakjury is het agro-industriële concern uit Amsterdam de absolute Gouden Schakel in de informatie-uitwisseling van de Nederlandse havens.
 
Cargill won tijdens de feestelijke prijsuitreiking ook een Zilveren Schakel in de categorie rederijen/cargadoors/agenten. Andere Zilveren-Schakelwinnaars waren Ritra Cargo Holland (categorie expediteurs/exporteurs/importeurs), APM Terminals Maasvlakte ll en RWG (categorie terminals/achterlandterminals) en Frankenbach uit Duitsland (categorie achterlandvervoerders).

De Port Community Award beloont het bedrijf dat zich het meest onderscheidt in zijn informatie-uitwisseling via het Port Community System van de Nederlandse havens. Die informatie-uitwisseling wordt voor de havens en het havenbedrijfsleven steeds belangrijker. Het is dé manier om logistieke ketens verder te stroomlijnen en zo een voorsprong op te bouwen in de internationale concurrentiestrijd.

De Port Community Award is een initiatief van Portbase, de organisatie achter het Port Community System. Ruim 3600 bedrijven zijn inmiddels hierop aangesloten, waaronder circa 1000 deelnemers uit omringende landen. Op jaarbasis wisselen zij onderling en met (haven)overheden ruim 65 miljoen elektronische berichten uit.