Clicky

 
Transport Online - Wie kent deze vrachtwagen nog? [deel 28 -1]

Wie kent deze vrachtwagen nog? [deel 28 1]

Wie kent deze vrachtwagen nog? [deel 28 -1]
27-03-2015 09:34 | Transport | auteur Leonard Looijenga

ZWAAGWESTEINDE -  'Wie kent deze vrachtwagen nog?'. Maandelijks behandelen we een vrachtwagen(merk) uit vervlogen tijden. Wat waren de ervaringen van de vrachtwagenchauffeurs van weleer met deze vrachtwagens?

De Oostenrijkse vrachtwagenfabrikant Steyr werd in 1990 overgenomen door MAN. Vandaag de dag komen we het merk nog heel af en toe een keer tegen. In 1968 introduceerde Steyr de 90-serie, een frontstuur truck met een hoekig ontwerp en veel glas.

Hoewel de wagens niet in grote aantallen verkocht werden, had het merk toch de nodige gebruikers in Nederland. Zo herinner ik me namen als Stuy en de Man en Middelkoop. Omdat Steyr trucks in vele types leverbaar waren, ook als 8x4 en 6x6, kwam je ze ook regelmatig in het bouwtransport tegen. In 1978 kwam er een vernieuwde versie van de wagens op de weg: de 91 serie.

Heeft u nog in een Steyr 90 gereden uit de periode 1968-1978? Wat was uw ervaring? Wat vindt u typisch voor deze vrachtwagen? Heeft u nog leuke, mooie foto's van de Steyr 90 waarin u gereden heeft? Alle anekdotes en (rechtenvrije!) foto's zijn welkom! Wij bundelen alle reacties en zullen deze publiceren in deel 2 op vrijdag 10 april.

U kunt uw foto's en anekdotes insturen vóór 8 april naar: redactie@transport-online.nl

Foto's

 • J.Roeland
  J. WESSELS & Zn
 • J.Roeland
  AHLMANN
 • Vydraulics
  Vydraulics
 • Van Helden
  Van Helden

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen