Transport Online - Beslissing Duits minimumloon door EU uitgesteld

Beslissing Duits minimumloon door EU uitgesteld

Beslissing Duits minimumloon door EU uitgesteld
26-03-2015 15:34 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

BRUSSEL - De vraag of het Duitse minimumloon ook moet gelden voor buitenlandse vrachtwagenchauffeurs is woensdag in het Europees Parlement vooralsnog onbeantwoord gebleven. De Europarlementariërs waren gelijkmatig verdeeld in het debat met Violet Bulc woensdagavond.

De Europese Commissie onderzoekt nog steeds de gevolgen van de regels betreffende het minimumloon die Duitsland in januari invoerde. Ze moet in elk geval voldoen aan de EU-wetgeving, aldus het Euro Parlement.

Veel sprekers benadrukten de noodzaak om sociale dumping en oneerlijke concurrentie tussen vervoerders te voorkomen. Sommige sprekers stelden een EU-brede minimumloon eis bij de Commissie voor. Ook waren er sprekers die aandrongen op een zwarte lijst van transportbedrijven die de regels overtreden.Anderen benadrukten de hoge kosten en administratieve lasten voor het wegtransport die de invoering van een minimumloon heeft. Ook Wim van de Camp, Lid van het Europees Parlement voor het CDA benadrukte de administratieve last.

Mevrouw Bulc benadrukt dat dergelijke nationale maatregelen moeten voldoen aan de EU-wetgeving. De Commissie kan nog geen duidelijk antwoord geven op de vraag of de Duitse maatregel aan de EU-wetgeving voldoet.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions