Clicky


Duidelijke en reële eisen personeel voor cao CEVA Logistics

Duidelijke en reële eisen personeel voor cao CEVA Logistics
26-03-2015 13:56 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

EINDHOVEN - De werknemers van CEVA hebben duidelijke en reële eisen geformuleerd voor een nieuwe bedrijfs-cao bij CEVA Logistics. De cao-onderhandelingen bij de voormalige logistieke tak van post- en expressbedrijf TNT zijn op woensdag 25 maart begonnen.

Ruim 500 werknemers hebben op de vestigingen van CEVA cao-bijeenkomsten van FNV Transport en Logistiek bezocht. Naar aanleiding van hun input heeft de landelijke FNV kadergroep voor de directie van CEVA Logistics een voorstellenbrief opgesteld, met als motto ‘Meer Koopkracht en Meer Echte Banen’.

De voorstellen bevatten onder meer:

  • Een loonsverhoging van 3 procent, met een ondergrens van 75 euro per maand.
  • Verbetering van de positie van flexwerkers.
  • Verbetering van zorgverlof.
  • Voortzetting van werkgelegenheidsafspraken.

De cao-onderhandelingen zijn op woensdag 25 maart gestart; partijen hebben ook alvast woensdag 23 april voor de onderhandelingen in de agenda gereserveerd.

Henri Janssen, bestuurder van FNV Transport en Logistiek: “Uiteraard wil de FNV-delegatie er graag snel en in goed overleg uitkomen, maar ‘it takes two to tango’. Of we aan deze twee dagen voldoende hebben, wagen wij te betwijfelen.”

Bij CEVA Logistics werken wereldwijd meer dan 50.000 mensen. In Nederland heeft het bedrijf 1500 werknemers in vaste dienst en biedt het werk aan 500 tot 1000 uitzendkrachten.