Clicky

 
Transport Online - Vakbondsleden buigen zich over Sociaal Plan bij Dusseldorp

Vakbondsleden buigen zich over Sociaal Plan bij Dusseldorp

Vakbondsleden buigen zich over Sociaal Plan bij Dusseldorp
26-03-2015 13:50 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

FNV Transport en Logistiek praat deze week met de werknemers van Dusseldorp Groep over een Sociaal Plan bij het afval- en sloopbedrijf. De directie van Dusseldorp deed op 17 maart een eindbod, de vakbondsleden beslissen of het wordt aangenomen of niet.

Dusseldorp Groep kondigde eind 2014 een reorganisatie aan, waarbij ongeveer zestig van de in de totaal 675 arbeidsplaatsen verloren zouden gaan. De vakbonden hebben zich in een aantal bijeenkomsten met de directie sterk gemaakt voor een fatsoenlijk Sociaal Plan.

Langere looptijd Sociaal Plan

Henri Janssen, bestuurder van FNV Transport en Logistiek: “Dusseldorp wilde in eerste aanleg enkel een Sociaal Plan afspreken voor de aankomende ontslagronde, terwijl onze leden ons tijdens de vakbondsbijeenkomsten duidelijk hadden meegegeven dat zij twijfels hebben over de reorganisatie en ook over de wijze waarop Dusseldorp nu en na de reorganisatie wordt geleid. Daarom wilden zij graag een langere looptijd. In het ‘Concept Sociaal Plan’ is nu een looptijd opgenomen tot en met 31 mei 2016.”

UWV-procedure

Tevens wilde Dusseldorp de gehele UWV-procedure omzeilen. Het bedrijf wilde dat enkel mensen die een Vaststellingovereenkomst ondertekenden, voor een ontslagvergoeding in aanmerking zouden komen. En dat diegene die het ontslag aanvochten, geen recht zouden hebben op het Sociaal Plan, mocht het bezwaar het bij het UWV niet halen. Dat was voor FNV Transport en Logistiek uiteraard onbespreekbaar.

Geen principeakkoord

Janssen: “In het eindbod heeft Dusseldorp alles wat ik namens de leden heb ingebracht, overgenomen. Alleen de ontslagvergoeding blijft behoorlijk achter op hetgeen de werknemers de vakbonden als mandaat hebben meegegeven. Vandaar ook dat we niet over een principeakkoord kunnen spreken.”

Informatieve bijeenkomsten

Deze week houden de vakbonden voor alle werknemers van Dusseldorp informatieve bijeenkomsten. De stemming vindt schriftelijk plaats. Dinsdag 31 maart kunnen de bonden de uitslag van de stemming bekendmaken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen