Clicky

 
Transport Online - Iveco Stralis LNG Natural Power voor Distrilog Group

Iveco Stralis LNG Natural Power voor Distrilog Group

Iveco Stralis LNG Natural Power voor Distrilog Group
25-03-2015 17:34 | Iveco | auteur De Redactie

BORNEM(B) - Distrilog Group kijkt als familiebedrijf steeds naar de lange termijn en is zich dan ook bewust van de ecologische impact van zijn diensten. Daarom werkt Distrilog al jaren op het structureel verlagen van haar ecologisch gewicht door middel van slimme consolidatie, duurzame logistieke sites, samenwerking met partners en het optimaliseren van routes.

De aankoop van een Iveco Stralis LNG Natural Power, een door gas aangedreven vrachtwagen, is een logische volgende stap binnen Distrilog haar strategie. Het ecologische voordeel staat buiten kijf, maar de grote investering en een gebrek aan ondersteunende infrastructuur blijven pijnpunten. Als pionier ziet Distrilog deze stap als een verdere optimalisatie en een mogelijkheid om uit eerste hand de economische haalbaarheid te bepalen In tegenstelling tot andere initiatieven zal deze wagen niet ingezet worden op een specifiek traject, maar volledig geïntegreerd worden in de vloot. 

“Onze nieuwsgierigheid naar de resultaten is groot net zoals de hoop voor toekomstige toepassingen voor deze technologie. Wij zijn ons bewust van onze voorbeeldfunctie als grote speler in de Benelux en nemen onze verantwoordelijkheid. Wij hopen, mede door deze investering de constructeurs en het infrastructuurnetwerk in België een basis te geven voor de verdere ontwikkeling van deze en andere alternatieve aandrijvingsmethodes.”

Simultaan met de aflevering van de nieuwe wagen, wordt er ook een nieuwe logo gelanceerd om dit en andere duurzame initiatieven uit te lichten.  

Toekomst

Als lid van Powering Logistics 2020, een projectgroep onder leiding van VIL, kijkt Distrilog Group verder dan LNG en de mogelijkheden vandaag. Samen met lokale besturen, verladers en collega’s  wil Distrilog mee bepalen welke alternatieven op lange termijn haalbaar zijn.  

Distrilog Group is opgericht in 1991 en behoort tot de snelst groeiende bedrijven in de logistieke sector. Dit Belgisch familiebedrijf specialiseert zich in het beheren van de volledige supply chain in eigen beheer met een sterke focus op de ‘doe-het-zelf’, FMCG (Fast Moving Consumer Goods), droge voeding en automotive consumables

Distrilog stelt vandaag meer dan 900 werknemers tewerk in België verspreidt over acht logistieke sites, waarvan meer dan 260 eigen chauffeurs.

In 2014 ontving Distrilog de Lean & Green award en in 2015 kaapten zij de eerste ereplaats weg in de “Green Truck Award”

Foto's

 • Wempe Transport
  Wempe Transport
 • Wempe Transport
  Wempe Transport
 • CSE
  CSE
 • CSE
  CSE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,211
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden