Toch dieselacties in Nederland

Toch dieselacties in Nederland
04-07-2008 09:20 | Wegvervoer | auteur de redactie
AMSTERDAM - Transportbedrijven dreigen vanwege de ingrijpende lastenverzwaringen uitgerekend rond de vakantie-uittochten met grootschalige acties en wilde blokkades op de Nederlandse snelwegen.

Volgens De Telegraaf voelen de transporteurs zich in de steek gelaten door zowel de politiek als de top van branchevereniging Transport en Logistiek Nederland (TLN). Het overleg tussen de transportsector en de politiek heeft na weken onderhandelen niets opgeleverd in de ogen van de bedrijven.

Naast de geplande langzaam-aan-acties willen woedende truckers ook de binnenstad van Den Haag ontwrichten en het Binnenhof barricaderen met vijftig trailers. Voor maandag worden de eerste wilde langzaam-aan-acties verwacht.

De acties komen voort uit een ongenoegen die de transporteurs hebben richting de nieuwe TLN-voorzitter Alexander Sakkers. Men vind dat hij te soft en te ambtelijk optreedt. De oud-burgemeester van Eindhoven ontkent dit ten stelligste. Hij zegt eerder de 'diplomatieke weg' te bewandelen en veel positieve berichten hoort vanuit de beroepsgroep die zijn oproep om juist géén blokkades op te werpen steunen.

Vetron, een als radicaal bekendstaande belangenvereniging van truckers, wil nu Den Haag barricaderen om 'accijnzen te laden'. Daarvoor worden 50 trucks ingezet. "De vrachtbrief halen we wel op bij het ministerie van Financiën", aldus Vetron-zegsman Jan van der Flier.


ACTUEEL

Vanwege stiptheidsacties van Franse douaniers zijn er lange wachttijden in Calais. Check hieronder de actuele wachttijden.

Actuele wachttijden

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier