Clicky


Zoektocht naar neergestorte Airbus van Germanwings hervat

Zoektocht naar neergestorte Airbus van Germanwings hervat
25-03-2015 09:04 | Burgerluchtvaart | auteur Hans Kruizinga

PARIJS - Helikopters zijn vanmorgen bij het ochtendgloren opgestegen en hebben de zoektocht naar de neergestorte Airbus A320 van Germanwings hervat. De weersomstandigheden zijn matig: er hangt bewolking en de temperaturen zijn maar net boven het vriespunt. Het gebied waar brokstukken van de A320 gisteren zijn neergekomen is enorm en bovendien moeilijk toegankelijk.

De Airbus was onderweg van Barcelona naar Düsseldorf toen het toestel plotseling een scherpe daling inzette. De piloten zonden geen noodsignaal uit en er was geen radiocontact met het vliegtuig mogelijk, aldus de Franse luchtvaartautoriteiten. Alle 150 inzittenden van het toestel zijn om het leven gekomen.



Eerder al is een van de zwarte dozen van het toestel gevonden. Volgens de Franse minister van binnenlandse zaken Bernard Cazeneuve is de zwarte doos, de cockpit voicerecorder, beschadigd, maar wel 'bruikbaar'. Onderzoekers zijn reeds bezig om informatie van het apparaat te halen.

Hoewel er vooralsnog geen duidelijkheid is over de oorzaak van de crash, lijkt terrorisme niet waarschijnlijk, aldus Cazeneuve. Ségolène Royal, een hoge Franse functionaris, zei dat de seconden tussen 10.30 uur en 10.31 uur van groot belang zijn in het onderzoek. Na 10.31 uur reageerde de piloot niet meer, aldus Royal. (Novum/AP)