Clicky


Schokkende 100 procent score bij controle op technische mankementen bij vrachtwagens in Duitsland

Schokkende 100 procent score bij controle op technische mankementen bij vrachtwagens in Duitsland [+foto]
24-03-2015 16:45 | Buitenland | auteur De Redactie

LANGEN(D) - In de week van 16 maart tot en met 20 maart heft de Duitse politie controles uitgevoerd op de technische staat van vrachtwagens. Voor deze controles zijn speciale inspecteurs ingezet die technische kennis hebben.

Dit soort controles zijn enorm tijdrovend en kosten veel geld zowel voor de vervoerder als voor de controlerende instanties.

In totaal werden twintig voertuigen gecontroleerd waarvan geen enkel voertuig zonder mankementen door de controle kwam. Vijf voertuigen konden na een kleine reparatie hun reis vervolgen. De overige vijftien voertuigen waren echter in zodanig slechte staat dat het verder rijden werd verboden.

Bijzonder opvallend was de slechte staat van Oost-Europese tankwagens. De staat van deze vrachtwagens was zo slecht dat monteurs aangegeven hebben dat de kosten die de reparaties met zich meebrengen niet in verhouding staan met de restwaarde van de vrachtwagens.



Technische gebreken liggen vaak ten grondslag aan ernstige verkeersongevallen.

De politie noemt de resultaten beangstigend. De ernst van de gebreken variëren van een breuk in het chassis tot niet goed functionerende remmen. Met name dat laatste werd bij veel voertuigen aangetroffen. De politie zegt hierover: "Deze voertuigen zijn een behoorlijk gevaar op de weg. De chauffeurs brengen niet alleen zichzelf maar ook andere, onschuldige, weggebruikers in gevaar."

De politie meldt dat zij de komende tijd dit soort controles zal gaan opvoeren.

©Foto: Polizei