Clicky


Linde Safety Pilot wint award

Linde Safety Pilot wint award
24-03-2015 16:07 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ALMERE - Voor het tweede jaar op rij wint Linde een prijs voor veiligheid. Ze toont hiermee haar betrokkenheid bij de veiligheid van haar producten en de gebruikers. Ditmaal won de Linde Safety Pilot de eerste prijs tijdens de jaarlijkse verkiezing van de Fork Lift Truck Association.

Actief systeem

De Linde Safety Pilot is niet alleen een uniek ondersteuningssysteem voor chauffeurs van heftrucks maar ook  een technische doorbraak op het gebied van veiligheid. Het systeem geeft de bestuurder een visuele en auditieve waarschuwing, wanneer de maximale waarden bereikt worden. Indien genegeerd, dan grijpt de Linde Safety Pilot actief in om onveilige situaties te voorkomen.

“Door de ontwikkeling van de Linde Safety Pilot  - een primeur in onze industrie -  heeft Linde een belangrijke rol gespeeld in het helpen verminderen van het risico op ongevallen en letsel bij gebruikers van heftrucks”, aldus FLTA Chief Executive Peter Harvey.

Voordelen

De display op het werkstation informeert de bestuurder over onder andere het laadgewicht op de vorken en de maximale hefhoogte. Dat draagt bij aan een veilige werkomgeving  en helpt gevaarlijke situaties voorkomen.

De Fork Lift Truck Association, opgericht in 1972 in Engeland, heeft tot doel het behouden en verhogen van de (veiligheids) normen in de Material Handling Industrie. Op die manier helpt ze bij het beschermen van de belangen van de consument, alsmede verbetering van de veiligheid en de productiviteit op de werkvloer.