Clicky


Grootste distributiecentrum van Nederland breidt met 40.000 m2 uit

Grootste distributiecentrum van Nederland breidt met 40.000 m2 uit
24-03-2015 09:50 | Bedrijfsnieuws | auteur Hans Kruizinga

EMMELOORD - Afgelopen week tekende Koopman International voor de koop van 40.000 m2 grond op bedrijventerrein De Munt in Emmeloord. Koopman heeft deze kavel nodig voor de verdere uitbreiding van haar distributiecentrum, dat nu al het grootste van Nederland is.

Koopman is een internationaal opererend handelshuis, met showrooms verspreid over de hele wereld. Het distributiecentrum is gevestigd in Emmeloord. Directeur Jack Koopman: "In 1992 hebben we voor Emmeloord gekozen vanwege de ligging bij de snelweg en de mogelijkheid om 35 meter hoog te kunnen bouwen. Het personeel is gemotiveerd. We zijn blij dat het lukt om bij onze huidige locatie opnieuw uit te breiden." Het huidige distributiecentrum van Koopman heeft een omvang van 200.000 m2, deels 35 meter hoog, en is daarmee het grootste distributiecentrum van Nederland. De vestiging in Emmeloord biedt werk aan 500 fte. Dat aantal zal nu verder kunnen groeien.

Verkoop grond goed signaal

Wethouder Wiemer Haagsma: "Verkoop van grond is een mooi signaal van economisch herstel. In de praktijk blijkt dat bestaande ondernemers vaak groei realiseren. Wij zijn trots dat we dat vast kunnen houden voor Noordoostpolder, ook door de goede relaties die we als gemeente onderhouden met de ondernemers. Naast de inkomsten voor grond, komen er nieuwe arbeidsplaatsen. Alle reden om blij te zijn met deze verkoop’.

Ligging gunstig voor logistiek

Bedrijventerrein De Munt ligt ten oosten van Noordoostpolder, direct langs de A6. Na de verkoop van de 4 hectare aan Koopman International is nog 20 hectare direct beschikbaar. De Munt is vooral in trek bij logistieke bedrijven. Dit komt door de ligging en de mogelijkheid om tot 35 meter hoog te bouwen.