Transport Online - Poolse vrachtwagenchauffeurs voeren opnieuw actie tegen Duits minimumloon

Poolse vrachtwagenchauffeurs voeren opnieuw actie tegen Duits minimumloon

Poolse vrachtwagenchauffeurs voeren opnieuw actie tegen Duits minimumloon
23-03-2015 18:52 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

WARSCHAU - In Polen hebben Poolse vrachtwagenchauffeurs opnieuw actie gevoerd tegen de invoering van het Duits minimumloon. Vandaag, maandag 23 maart, bestonden de acties uit langzaam-aan-acties en blokkades van wegen en onder meer een grensovergang naar Duitsland.

De actievoerende Poolse chauffeurs zijn het niet eens met de invoering van het Duits, en Frans, minimumloon wanneer zij door Duitsland rijden. Volgens hen zou dit de Poolse transportsector kapot maken omdat het Duitse minimumloon veel hoger ligt dan het Poolse minimumloon.

Op 5 maart voerden de Poolse vrachtwagenchauffeurs ook al acties tegen het Duitse minimumloon. Toen bezetten ze de Duitse en Franse ambassades in Polen en boden een petitie aan de ambassadeurs aan.

In Duitsland werd het minimumloon op 1 januari 2015 ingevoerd. Om de Polen tegemoet te komen heeft de Duitse overheid de toepassing van het minimumloon voor transitvervoer voorlopig stopgezet totdat de Europese Commisse zich over de kwestie gebogen heeft.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,652
Diesel1,299

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions