Clicky

 
Transport Online - 'Uitzonderlijk veel schade aan spoor Teuge'

'Uitzonderlijk veel schade aan spoor Teuge'

'Uitzonderlijk veel schade aan spoor Teuge'
23-03-2015 16:36 | Ongevallen | auteur De Redactie

APELDOORN - Aan het spoor bij Teuge, een plaatsje bij Apeldoorn, is zondagmorgen ,,uitzonderlijk'' veel schade ontstaan na een aanrijding tussen een trein en een auto. Dat is maandag bij een inspectie gebleken. Er rijden zeker tot donderdag geen treinen tussen Apeldoorn en Deventer. Spoorbeheerder ProRail heeft honderden mensen aan het werk gezet om de schade te repareren, aldus een woordvoerder maandag.

Door de aanrijding zijn zes bovenleidingportalen zodanig beschadigd, dat ze met fundering en al vervangen moeten worden. Bovenleidingportalen zijn de betonnen palen waaraan de bovenleiding hangt. Ook 250 meter spoor ter hoogte van Teuge is totaal vernield. Het naastgelegen spoor heeft grote schade opgelopen door rondvliegende brokstukken en moet ingrijpend gerepareerd worden. Daarnaast is de energieapparatuur op het baanvak helemaal kapot.

Het spoor moet eerst hersteld worden voor er werktreinen kunnen rijden om de leidingen en portalen te vervangen. ProRail werkt 24 uur per dag door aan de klus. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions