Clicky

 
Transport Online - Acties bij Heisterkamp Transport Oldenzaal [+foto]

Acties bij Heisterkamp Transport Oldenzaal

Acties bij Heisterkamp Transport Oldenzaal [+foto]
23-03-2015 08:55 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

OLDENZAAL - Vanaf vier uur vanochtend staan een tiental kaderleden van FNV Transport en Logistiek aan de poort bij Heisterkamp transport uit Oldenzaal, één van de grootste Nederlandse transporteurs. Het bedrijf zet op grote schaal Oost-Europese chauffeurs in tegen buitenlandse loon en arbeidsvoorwaarden. Dit zet de werkgelegenheid van de Nederlandse chauffeurs onder druk en zorgt voor oneerlijke concurrentie in de transportsector.

Afgelopen week werd een van de Nederlandse chauffeurs op non actief gesteld en ontslag aangezegd zonder geldige reden. Nu is de maat vol voor de chauffeurs. Ze zijn het zat over hoe de Nederlandse en ook de buitenlandse collega’s behandeld worden.

De vakbond staat vanaf vanmorgen vier uur aan de poort van het bedrijf. Tientallen collega’s tekenden een petitie waarin ze de directie oproepen hun collega weer aan het werk te zetten en de cao na te leven. Met pamfletten in 14 talen worden de buitenlandse collega’s geïnformeerd over hun rechten. In de korte tijd dat FNV nu aan de poort van het bedrijf staat reden tientallen chauffeurs uit.

Chauffeurs uit Polen, Letland, Slowakije en Duitsers met Nederlandse vrachtauto’s. Edwin Atema van FNV: "Hoewel de auto’s van het bedrijf rood-wit-blauw zijn hebben deze chauffeurs buitenlandse lonen. We zijn geschrokken hoe het er bij dit bedrijf aan toe gaat. Er reden zelfs vrachtwagens de poort uit waarvan de verlichting niet eens werkte. In verband met het overtreden van de cabotageregels heeft FNV de Inspectie Leefomgeving en Transport van de wet openbaarheid bestuurd recent verzocht inspectierapporten openbaar te maken.

Ook gistermiddag waren vakbondskaderleden in de regio Rotterdam op pad om in gesprek te gaan met de buitenlandse chauffeurs van Heisterkamp. Niet een van de chauffeurs waarmee de vakbondsleden spraken was op de hoogte van het in Nederland geldende cao loon. FNV wil dat Heisterkamp nog voor de middag verklaart de cao vanaf vandaag getrouwelijk na te zullen leven, dit aan gaat tonen en chauffeurs voor zover van toepassing nabetalingen te zullen doen.

©Foto: GinoPress

Foto's

  • J.Roeland
    Heisterkamp
  • J.Roeland
    HEISTERKAMP

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,624

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions