Clicky


Opnieuw illegalen in koeltrailer aangetroffen

Opnieuw illegalen in koeltrailer aangetroffen [+foto]
20-03-2015 20:46 | Overig | auteur De Redactie

AACHEN(D) - Vrijdagmiddag zijn bij de grensovergang tussen Nederland en Duitsland bij Aachen opnieuw twaalf vluchtelingen aangetroffen in een koeltrailer.

De vrachtwagenchauffeur hoorde net voor de grens klopgeluiden en alarmeerde de Duitse politie. Toen de politie de deuren van de koeltrailer opende vonden ze twaalf vluchtelingen waarvan één kind tussen de pallets met levensmiddelen. De vluchtelingen komen uit, Vietnam, Irak, Iran en Kuwait. Ze waren zwaar onderkoeld. Hoe en waar de vluchtelingen in de trailer zijn gekomen wordt nog onderzocht, aldus de Duitse politie.

 

De Nederlandse politie trof afgelopen woensdag op de grensovergang bij Hazeldonk vijf mannen in een koelcontainer aan. De mannen van Iraakse en Iraanse afkomst, in de leeftijd tussen de 18 en 28 jaar, waren door mensensmokkelaars op de grens tussen Frankrijk en België in een vrachtwagen geloodst.

Zij wilden in Engeland een nieuw bestaan opbouwen. Tijdens de reis zag één van de mannen op zijn GPS dat zij niet naar Engeland maar naar België reden. Daarnaast werd het in de koelwagen steeds kouder. De mannen begonnen hierop tegen de binnenkant van de vrachtwagen te bonken in de hoop dat de chauffeur hen zou horen. Omdat er niet op werd gereageerd heeft één van de mannen het algemeen alarmnummer 112 gebeld.