Transport Online - Mannen verdacht van ophalen drugs aangehouden

Mannen verdacht van ophalen drugs aangehouden

Mannen verdacht van ophalen drugs aangehouden
20-03-2015 17:04 | Algemeen | auteur De Redactie

ROTTERDAM - De Zeehavenpolitie heeft woensdag vier mannen aangehouden die ervan verdacht worden dat zij gesmokkelde cocaïne uit een container kwamen halen. Eén van de vier, een 25-jarige Rotterdammer, was op borgsom vrij en stond juist vorige week voor de rechtbank.

De vier zaten in een auto die zich midden in de nacht van dinsdag op woensdag verdacht door het havengebied rondom de Heijplaat en de Waalhaven bewoog. De auto werd op meerdere tijdstippen gezien door medewerkers van de Douane en de Zeehavenpolitie. Douane en politie waren met extra surveillance-eenheden aanwezig omdat er in de nacht van zaterdag op zondag in een container met bananen afkomstig uit Ecuador ruim 60 kilo cocaïne was gevonden. De opsporingsdiensten hielden er rekening mee dat de drugs nog opgehaald moesten worden.

De auto met de vier verdachten werd uiteindelijk stil gezet op de Waalhaven ZZ. In de auto lagen werktuigen om containers open te krijgen. De vier mannen, tussen de 22 en 31 jaar oud en afkomstig uit Rotterdam, werden aangehouden op verdenking van voorbereidingshandelingen voor de invoer van drugs. Ze worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De cocaïne, met een handelswaarde van ruim 2 miljoen euro, werd vorig weekeinde al vernietigd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,642
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions