Clicky


Secretaris-generaal van Justitie en Veiligheid Cloo stapt eveneens op

Secretaris-generaal van Justitie en Veiligheid Cloo stapt eveneens op
20-03-2015 12:07 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

DEN HAAG - Mr.drs. P. (Pieter) Cloo heeft in goed overleg met minister Blok (minister voor Wonen en Rijksdienst en minister van Veiligheid en Justitie) besloten per vandaag terug te treden als secretaris-generaal van het ministerie van Veiligheid en Justitie. De heer Cloo is na het aftreden van minister Opstelten en staatsecretaris Teeven tot de conclusie gekomen dat hij met zijn vertrek de nieuwe minister en staatssecretaris de mogelijkheid biedt een nieuwe start te maken.

De heer Cloo was sinds 1 december 2012 secretaris-generaal van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Hij was eerder onder meer werkzaam in het bedrijfsleven, het ministerie van VROM, directeur van de Rijksdienst voor de keuring van vee en vlees, bestuurder van het UWV en partner bij Boer & Croon.

Minister Blok heeft vandaag aangekondigd dat mr J. (Hans) Hans van der Vlist per direct de positie van waarnemend secretaris-generaal bij het ministerie van Veiligheid en Justitie gaat vervullen. Hij vervult deze waarneming voor circa drie dagen per week, naast zijn huidige functie als secretaris-generaal bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De heer Van der Vlist was eerder  werkzaam bij het ministerie van Veiligheid en Justitie, in eerste instantie als directeur-generaal Rechtshandhaving en vanaf juli 2006 als directeur-generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving.