Clicky


Rietveld en Garmin lanceren nieuwe Android based boordcomputer

Rietveld en Garmin lanceren nieuwe Android based boordcomputer
19-03-2015 10:45 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

HARDENBERG - Tijdens Transport Compleet Hardenberg lanceert Rietveld in samenwerking met Garmin de nieuwste boordcomputer- en navigatieoplossing; de Efficio2 for Android. “De kers op de taart na al onze inspanning om een boordcomputersysteem te ontwikkelen welke klaar is voor de toekomst", aldus dhr. Rietveld, directeur van Rietveld B.V. De Efficio2 for Android is voor het eerst live te zien tijdens deze beurs.

De Efficio2 for Android  boordcomputer combineert het nieuwe, op Android gebaseerde, satelliet navigatiesysteem van Garmin, de Fleet 670, met een uiterst betrouwbare en gebruiksvriendelijke boordcomputeroplossing. Met een robuust en stofdicht ontwerp, ingebouwde Bluetooth, Wifi en NFC-mogelijkheden, hoog gevoelige GPS, extra luidspreker, en een in zonlicht leesbaar, 6-inch Touch screen, is de Effio2 boordcomputer volledig geoptimaliseerd voor gebruik voor zowel in de cabine als handheld buiten het voertuig.

"De Fleet 660 en 670 zijn onze eerste producten die vertrouwde Garmin navigatie en hardware combineren met de flexibiliteit van Android", zegt Clive Taylor, directeur Fleet Management & Commercial Business bij Garmin. "Deze nieuwe devices zullen inspringen op enkele eenvoudige behoeften van de fleetmanagers en chauffeurs, zoals de handtekeningfunctie voor het bewijs van levering en daarnaast in staat zijn om veel zakelijke kwesties waar we nog niet eens aan gedacht hadden op te lossen."

Deze nieuwste producten van de Garmin navigatie Fleet serie zullen Rietveld in staat stellen hun nieuwste Android fleet management applicatie, de Efficio App, te integreren en zo organisaties een alles-in-één en navigatie- en fleetmanagementsysteem te verschaffen.

Dhr. Rietveld is blij met de stap die zijn bedrijf heeft durven nemen: “De Efficio2  heeft alle functies die de markt al van ons gewend was en is nog steeds modulair waardoor wij voor alle soorten bedrijven met verschillende wensen en eisen een passende oplossing kunnen bieden. Denk hierbij aan berichtenverkeer voor duidelijke communicatie en rust op de planning, maar ook aan de uren – en activiteitenverantwoording via de boordcomputer en de  integratie met TMS systemen, waardoor de administratie gereduceerd en vereenvoudigt wordt. De Efficio2 is hierin onderscheidend omdat het een dwingende boordcomputer is. Door de samenwerking aan te gaan met Garmin beschikt de Efficio2 boordcomputer niet alleen over nauwkeurige (truck)navigatie met life-time kaartupdates, maar biedt deze tevens  talloze andere mogelijkheden voor organisaties om bedrijfsprocessen te integreren vanwege de enorme flexibiliteit welke het Android platform biedt.”

De Efficio2 ondersteunt dus niet alleen het EasyTrack systeem van Rietveld maar  er kunnen ook externe applicaties geïnstalleerd worden. Hierdoor behoren toepassingen als scannen  en/of  printen tot de mogelijkheden door extra hardware te koppelen aan het systeem. Tevens is de Efficio2 voorzien van een mailapplicatie en kunnen er vanaf kantoor documenten naar de chauffeurs verzonden worden.

Naast deze extra functionaliteiten zijn ook de vertrouwde bestaande applicaties aanwezig, de Lean and Green Tool EasyDrive is bijvoorbeeld ook beschikbaar op Android. Hiermee krijgt een chauffeurs realtime feedback op zijn rijgedrag tijdens het rijden en beschikt het management over uitgebreide gebruik- en verbruiksrapportages. Deze ontwikkeling heeft er ook voor gezorgd dat met name EasyDrive breder ingezet kan worden doordat de applicatie ook op andere devices zoals een smartphone  kan draaien.

“In Garmin hebben wij een betrouwbare partner gevonden die ons de mogelijkheid biedt om een betrouwbaar systeem te leveren en verder te bouwen naar de toekomst. De Efficio2 for Android is een allesomvattend nauwkeurig fleetmanagement en navigatiesysteem welke de juiste richting geeft in de route naar rendement.”